Dodane przez rest - pt., 08/03/2024 - 14:38
mediaroom_id
Body

PAP Biznes zaprasza na debatę o systemie kaucyjnym, podczas której poruszymy temat regulacji w zakresie opakowań szklanych i plastikowych. Ustawa w tej sprawie została uchwalona pod koniec poprzedniej kadencji Sejmu i ma wejść w życie 1 stycznia 2025 roku. Jej zapisy budzą wiele zastrzeżeń branży, która postuluje za przesunięciem terminu wejścia w życie nowych przepisów oraz za nowelizacją ustawy. Debata będzie szansą do rozmowy i znalezienia odpowiedzi na kluczowe pytania dotyczące systemu kaucyjnego z udziałem przedstawiciela Ministerstwa Środowiska i Klimatu oraz przedstawicieli branż, które są bezpośrednio zainteresowane tymi przepisami.

UCZESTNICY:

- Anita Sowińska - podsekretarz stanu, Ministerstwo Klimatu i Środowiska
- Joanna Leoniewska-Gogola - zastępca dyrektora, Doradztwo w zakresie zrównoważonego rozwoju Europa Środkowa, Deloitte
- Krzysztof Hornicki - wiceprezes zarządu Krajowy System Kaucyjny, ZWROTKA S.A.
- Paweł Sosnowski - pełnomocnik zarządu ds. regulacji środowiskowych, Interzero
- dr inż. Andrzej Gantner, wiceprezes - dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

TRANSMISJA

PAP Biznes, PAP MediaRoom, Facebook MediaRoom, YouTube PAP.

Zapraszamy do udziału w wydarzeniu w Centrum Prasowym PAP po uprzedniej rejestracji. Link do akredytacji: https://centrumprasowe.pap.pl/form/formularz-akredytacyjny

Biorąc udział w niniejszym Wydarzeniu, wyrażasz zgodę na publikację wizerunku i przetwarzanie Twoich danych osobowych zamieszczonych w niniejszym formularzu: Zgoda na publikację wizerunku | https://centrumprasowe.pap.pl/zgoda-na-publikacje-wizerunku