Dodane przez rest - wt., 06/02/2024 - 12:37
mediaroom_id
Body

Pierwszy w Polsce raport na temat sytuacji mieszkaniowej zatrudnionych w naszym kraju migrantów został opracowany na podstawie analizy wyników badania sondażowego „Pracownik zagraniczny – zakwaterowanie w Polsce”, przeprowadzonego w dniach 13 listopada – 21 grudnia 2023 roku przez EWL Group, RentLito oraz Studium Europy Wschodniej Uniwersytetu Warszawskiego. W badaniu wzięło udział łącznie 400 cudzoziemców z kilkunastu krajów, którzy są zatrudnieni w Polsce.

Raport pozwoli odpowiedzieć na następujące pytania:

• W jaki sposób cudzoziemcy szukają miejsca zakwaterowania w Polsce?
  • Jaki odsetek imigrantów otrzymał wsparcie od pracodawcy w znalezieniu zakwaterowania w Polsce?
  • Jaki jest rodzaj kwater, w których mieszkają imigranci pracujący w naszym kraju?
  • Ile osób mieszka w jednym pokoju w miejscu zakwaterowania migrantów zarobkowych?
  • Jak daleko znajduje się miejsce zamieszkania cudzoziemców od ich aktualnej pracy w Polsce?
  • Jak imigranci oceniają standard zakwaterowania w Polsce?
  • Jakie czynniki mają największy wpływ na wybór miejsca zamieszkania wśród cudzoziemców pracujących w Polsce?
  • Ile pieniędzy cudzoziemcy pracujący w Polsce przeznaczają na podwyższenie standardu zakwaterowania w Polsce?
  • Jaka jest sytuacja i perspektywy rynku kwater pracowniczych w Polsce?

AKREDYTACJE

Udział online: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_KdGNtMlfTra3cM7P6tu0lg

Udział stacjonarny: https://forms.office.com/e/r1gcfZjRad

UWAGA: Moderator wydarzenia - Centrum Prasowe PAP - prosi uczestników o możliwie jak najwcześniejszą rejestrację.

Po rejestracji każdy uczestnik otrzyma zindywidualizowany link, poprzez który będzie możliwość dołączenia do wydarzenia.

Do zarejestrowanych uczestników przesłane zostaną maile przypominające o wydarzeniu na 24 godziny, a następnie na 1 godzinę przed rozpoczęciem spotkania.

Zadawanie pytań podczas udziału online tylko za pomocą platformy Zoom (sesja Q&A).

Biorąc udział w niniejszym Wydarzeniu, wyrażasz zgodę na publikację wizerunku i przetwarzanie Twoich danych osobowych zamieszczonych w niniejszym formularzu: Zgoda na publikacje wizerunku | https://centrumprasowe.pap.pl/zgoda-na-publikacje-wizerunku