Dodane przez rest - pon., 05/12/2022 - 12:35
mediaroom_id
Body

Radioterapia śródoperacyjna (IORT) jako metoda leczenia skojarzonego jest stosowana na całym świecie już od ponad trzech dekad, przede wszystkim w leczeniu raka piersi, jednak w Polsce nadal dostęp do niej jest znikomy.

Dlaczego tak się dzieje? O tym jak wygląda standard leczenia IORT i jakie niesie korzyści dla pacjentów porozmawiamy z wybitnymi ekspertami: prof. Felipe A. Calvo, Clínica Universidad de Navarra; prof. Wojciech Zegarski, konsultant krajowy ds. chirurgii onkologicznej; dr Bartosz Urbański, International Society of Intraoperative Radiation Therapy, WCO; Aleksandra Wilk, Fundacja TO SIĘ LECZY; Ewa Grabiec-Raczak, prezes stowarzyszenia Amazonki Warszawa-Centrum; Szymon Chrostowski, prezes Fundacji Wygrajmy Zdrowie, Marek Kustosz, prezes Fundacji TO SIĘ LECZY.

Podczas spotkania odbędzie się premiera raportu Radioterapia śródoperacyjna - perspektywa kliniczna, pacjencka i systemowa.

Transmisja na żywo na stronach: https://pap-mediaroom.pl/ oraz https://debata.infostrefa.tv/

Akredytacje do udziału stacjonarnego w Centrum Prasowym PAP pod linkiem:

Prosimy o wcześniejsze zgłoszenie swojego udziału online poprzez formularz rejestracyjny:

UWAGA: Moderator wydarzenia - Centrum Prasowe PAP - prosi uczestników o możliwie jak najwcześniejszą rejestrację. Po rejestracji każdy uczestnik otrzyma zindywidualizowany link, poprzez który będzie możliwość dołączenia do wydarzenia. Do zarejestrowanych uczestników przesłane zostaną maile przypominające o wydarzeniu na 24 godziny, a następnie na 1 godzinę przed rozpoczęciem spotkania.

ZADAWANIE PYTAŃ PODCZAS KONFERENCJI TYLKO ZA POMOCĄ PLATFORMY ZOOM (SESJA Q&A)

Biorąc udział w niniejszym Wydarzeniu, wyrażasz zgodę na publikację wizerunku i przetwarzanie Twoich danych osobowych zamieszczonych w niniejszym  formularzu: Zgoda na publikacje wizerunku| https://centrumprasowe.pap.pl/zgoda-na-publikacje-wizerunku