Co trzeci Polak choruje na nadciśnienie tętnicze. Od lat rośnie liczba osób z nadwagą i otyłych. Kluczem do zdrowia jest właściwy sposób odżywiania, w którym połowę tego co jemy stanowią warzywa, owoce i ich przetwory. We wrześniu realizowaliśmy badania percepcji soków. Podczas konferencji zaprezentujemy je po raz pierwszy.
Program:
• Percepcja soków owocowych - najnowsze badania Kantar, Urszula Krassowska,
• Talerz żywieniowy na Światowy Dzień Serca 29/09 - Monika Stromkie-Złomaniec,
• Dekalog odchudzania na Światowy Dzień Walki z Otyłością 24/10,
• Talerz żywieniowy w zwalczaniu otyłości – premiera materiałów edukacyjnych,
• Minikiwi – informacja o zbiorach i materiał o walorach - Serwis Zdrowie PAP
• Warzywa i owoce września - wyniki monitoringu i wskaźniki konsumpcji,
• Relacja z wrześniowego spotkania Core Team,
• Zaproszenie na konferencję z okazji Światowego Dnia Owoców i Warzyw 14/10.
Pełna agenda: https://bit.ly/3zDLGSx
Wyniki skomentują przedstawiciele producentów i przetwórców.
Zaprasza KZGPOiW, INSPIRE oraz Kantar. Prowadzenie: Kuba Antoszewski, Kantar
Wydarzenie finansowane ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.