LONGi-LERRI dostawcą pierwszego poziomu według Bloomberg

22.02.2017, 11:38aktualizacja: 22.02.2017, 11:38

Bazując na pomyślnej realizacji projektów z finansowaniem na zasadzie bezregresowej przez LERRI Solar organizacja Bloomberg New Energy Finance uznała LERRI Solar za dostawcę pierwszego poziomu.

SZANGHAJ, 22 lutego 2017 r. /PRNewswire/ - Firma LERRI Solar, wiodący producent monokrystalicznych modułów słonecznych z siedzibą główną w Xi'an w Chinach, została uznana za dostawcę pierwszego poziomu przez organizację Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Klasyfikacja BNEF opiera się na możliwości zademonstrowania znaczącej liczby pomyślnie zrealizowanych umów finansowania na zasadzie bezregresowej. Oznacza to, że aby zostać firmą pierwszego poziomu, zgodnie z wymaganiami organizacji BNEF, należy udowodnić dotychczasowe osiągnięcia w zakresie pozyskiwania współpracy komercyjnej ze strony instytucji inwestycyjnych. Co więcej, jak precyzuje organizacja BNEF "jedną z cech charakterystycznych firmy pierwszego poziomu jest przejrzystość i dostępność danych". Organizacja BNEF udostępnia aktualizowaną co kwartał listę producentów pierwszego poziomu firmom, które są abonentami usługi BNEF Solar Insight.

"Cieszymy się, że rok 2017 zaczyna się dla nas uzyskaniem tytułu pierwszego poziomu dostawcy modułów nadawanego przez prestiżową organizację Bloomberg. Jest to kolejny kamień milowy dla grupy LONGi-LERRI, który udowadnia, że rynek przyjmuje nasze bardzo wydajne moduły monokrystaliczne o wysokiej jakości" - skomentował wydarzenie dyrektor działalności zagranicznej w LONGi-LERRI Richard For.

Pod względem możliwości produkcyjnych firma LERRI Solar plasuje się w górnej ćwiartce wszystkich producentów znajdujących się na liście firm pierwszego poziomu BNEF.

LERRI Solar

Firma LERRI Solar jest wiodącym na świecie producentem wysoko wydajnych monokrystalicznych modułów i ogniw słonecznych. Powstała w 2007 roku firma została nabyta przez grupę LONGi Group w roku 2014. Grupa LONGi Group jest największym na świecie dostawcą monokrystalicznych płytek krzemowych, jej aktywa przekraczają wartość 1,7 miliarda dolarów, a możliwości generacji sięgają 7,5 GW (dane z końca 2016 r.).

Firma LONGi-LERRI Solar uzyskała tytuł "Top Runner", który rząd Chin nadaje wybranym producentom w branży fotowoltaicznej spełniającym rygorystyczne wymagania w zakresie wydajności i mocy paneli. Firma LONGi-LERRI Solar spełniła wymogi poprzez produkcję modułów z wysoko wydajnych ogniw monokrystalicznych. W 2016 roku firma LONGi-LERRI Solar wyprodukowała moduły o łącznej mocy 2,5 GW, ponad dwukrotnie więcej niż w roku poprzednim. Firma LONGi-LERRI Solar jest spółką całkowicie zależną grupy LONGi Group, największego producenta monokrystalicznych płytek krzemowych na potrzeby branży energii słonecznej. Poza działalnością w Chinach firma LONGi uruchamia także nowe zakłady w Malezji i Indiach, co pozwoli na prowadzenie pionowo zintegrowanej produkcji płytek, ogniw i modułów fotowoltaicznych.

Źródło: LONGi Solar

KONTAKT: