Najnowszy potężny model Honor 6X wchodzi na rynek

10.01.2017, 11:01aktualizacja: 10.01.2017, 11:01

Firma Honor i globalni partnerzy

LAS VEGAS, 9 stycznia 2017 r. /PRNewswire/ - Firma Honor, wiodąca e-marka smartfonów należąca do grupy Huawei Group zaprezentowała najnowszy, potężny model Honor 6X w trakcie targów CES 2017. Model wyposażony jest w szereg wyjątkowych funkcji, włączywszy tylny aparat z podwójną soczewką, przedłużoną żywotność baterii oraz wysoką wydajność. Debiut modelu Honor 6X jest ukoronowaniem kolejnego roku szybkiego rozwoju i powodzenia firmy Honor. Na początku roku 2017 firma Honor ogłosiła szereg inicjatyw współpracy strategicznej z globalnymi partnerami, którzy także opierają swoją działalność na internecie i bazują na produktach, usługach i modelach biznesowych nakierowanych na przedstawicieli pokolenia "milenium".

Zdjęcie - http://mma.prnewswire.com/media/455071/Honor.jpg

Globalni partnerzy cyfrowi firmy Honor w 2017 roku obejmują swoją działalnością takie obszary, jak muzyka, wiadomości, narzędzia i gry. Działania zmierzające w kierunku poszerzenia zakresu świadczonych usług w ekosystemie internetowym i aplikacji są kolejnym krokiem firmy Honor w stronę pełnego wykorzystania możliwości epoki współtworzenia niesamowitych przeżyć powstałych z myślą o przedstawicielach pokolenia "milenium".

"Składamy wyrazy wdzięczności w stosunku do naszych partnerów na całym świecie. Jesteśmy przekonani, że współpraca z obopólną korzyścią, którą udało nam się nawiązać, jest źródłem synergii pozwalającej nam wszystkim na osiągnięcie niezwykłych wyników w biznesie. Wyników, których nie udałoby nam się osiągnąć w pojedynkę. Jednocześnie dzięki temu możemy także gwarantować jeszcze wyższą satysfakcję z internetu mobilnego, przez co wychodzimy naprzeciw zmieniającym się potrzebom i preferencjom pokolenia cyfrowego. Osiągnięcia poszerzonego programu partnerskiego potwierdzają hasło 'razy dwa albo wcale', którego uosobieniem jest model Honor 6X" - skomentował George Zhao, prezes firmy Honor.

Główne funkcje modelu Honor 6X

Model Honor 6X bazuje na procesorze Kirin 655 z ośmiordzeniową architekturą i wyposażony jest w 5,5-calowy ekran w pełnym HD (1920 x 1080p) oraz zakrzywionym szklanym panelem 2,5 D. Zapaleni fotografowie będą pod wrażeniem nowego aparatu z podwójną soczewką 12 MP + 2 MP, który umożliwia robienie zdjęć w wielu trybach. Nowe funkcje kryją także kilka niespodzianek pod postacią podzielonego ekranu, ekranu przewijanego, ulepszania filmów, trybu komfortowego dla wzroku oraz aż 3 340 mAh żywotności baterii. Nowe funkcje, poza wieloma innymi udoskonaleniami w wydajności, aparacie, wyświetlaczu i doświadczenia użytkownika zostały wprowadzone z myślą o tym, aby przedstawiciele pokolenia Milenium mogli w pełni korzystać ze świata muzyki, gier i filmów.

Najważniejsi partnerzy globalni firmy Honor

Gameloft

W ramach wprowadzenia na rynek modelu Honor 5X w maju 2016 r. firma Honor podjęła współpracę z Gameloft, liderem w produkcji i promocji gier mobilnych. Owocem współpracy była wciągająca kampania: Asphalt 8 Honor Cup. Wyzwanie to pozwoliło graczom ze Stanów Zjednoczonych, Francji, Niemiec i Rosji konkurować w popularnej grze mobilnej Asphalt 8: Airborne. Po równie pomyślnej współpracy przy modelu Honor 8 najnowszy model Honor 6X wyposażono w aż trzy gry produkcji Gameloft.

AccuWeather

AccuWeather dostarczy do modelu Honor 6X własnego autorstwa widget z dokładnymi informacjami pogodowymi, dzięki któremu użytkownicy będą mieli dostęp do globalnej prognozy pogody z nadzwyczajną dokładnością w czasie rzeczywistym, a także do prognoz godzinnych i pięciodniowych.

Kika Santa Claus's War of Honor

Aby upamiętnić wejście na rynek modelu Honor 6X w trakcie okresu świątecznego, firma Honor podjęła współpracę z Kika, deweloperem innowacyjnych rozwiązań technologicznych stojących za ekspresywnością użytkowników przez wykorzystanie aplikacji klawiaturowych następnej generacji. Wspólnie firmy stworzyły grę Santa Claus's War of Honor, w której zwycięzcy mogą wygrać urządzenie Honor 6X lub kartę podarunkową Kika.

Konkurs muzyczny JAM Honor

Dając przedstawicielom pokolenia Milenium możliwości rozwijania kreatywności i tworzenia własnej muzyki na smartfonie, firma Honor połączyła siły z aplikacją muzyczną JAM. W ramach współpracy marki zorganizują globalny konkurs muzyczny Double or Nothing, wzywając do wyzwolenia artystycznej duszy i tworzenia nowych utworów w aplikacji JAM z wykorzystaniem elementów Honor.

Honor

Firma Honor jest wiodącą e-marką należącą do grupy Huawei Group. Zgodnie ze sloganem "For the Brave" marka powstała w celu sprostania potrzebom pokolenia cyfrowego poprzez ofertę produktów zoptymalizowanych w internecie, które zapewniają nieporównywalną satysfakcję użytkownika, zachęcają do podejmowania działań, krzewią kreatywność i dodają młodym siły do realizacji marzeń. To właśnie w ten sposób marka Honor wyróżnia się na tle konkurencji, skupiając się na podkreślaniu własnej odwagi koniecznej do wypracowania nowego podejścia i podjęcia kroków niezbędnych do wprowadzenia na rynek najnowszych technologii i innowacyjnych rozwiązań.

Źródło: Honor

Data publikacji 10.01.2017, 11:01