Makedonski Telekom automatyzuje działalność ze Stonebranch

25.02.2020, 09:46aktualizacja: 25.02.2020, 09:46

Wiodący dostawca usług telekomunikacyjnych w północnej Macedonii wybiera Stonebranch jako partnera automatyzacji dużych, ważnych w generacji przychodu aplikacji naliczania opłat i rozliczania w czasie rzeczywistym.

ATLANTA, 25 lutego 2020 r. /PRNewswire/ -- Firma Stonebranch Inc., wiodący dostawca dynamicznych rozwiązań automatyzacji informatyki ogłosiła, że Makedonski Telekom, wiodący dostawca usług telekomunikacyjnych w północnej Macedonii wybrał Stonebranch do zarządzania i automatyzacji aplikacji wspierających naliczanie opłat i rozliczanie w czasie rzeczywistym, łączenie, zarządzanie nadużyciami i pośrednictwo w rozliczaniu.

„Bardzo cieszymy się z możliwości nawiązania współpracy z zespołem Makedonski Telecom” - skomentował Sebastiano Mion, wiceprezes w Stonebranch. „Wiodący zestaw rozwiązań automatyzacji Stonebranch, miejscowy zespół deweloperów i doświadczenie w branży telekomunikacji sprawiają, że jest to współpraca idealna” - dodał Mion.

Firma Makedonski Telekom, należąca do Deutsche Telekom Group, to wiodący operator telekomunikacyjny w północnej Macedonii liczący ponad 1,2 miliona aktywnych klientów. Deutsche Telekom jest przy tym największym dostawcą usług telekomunikacyjnych w Europie.

„Inicjatywa ta jest elementem podejścia Makedonski Telekom skupiającego się na cyfryzacji i innowacji w celu ciągłego zapewniania jak najlepszego doświadczenia naszym abonentom. Wybraliśmy Stonebranch, ponieważ firma ma dużą wiedzę w dziedzinie i konkretne doświadczenie w automatyzacji w branży telekomunikacji” - wyjaśnił Miroslav Jovanovic, główny dyrektor technologii i informacji w Makedonski Telekom.

W celu zapewnienia lepszej obsługi w Skopie powstało nowe biuro Stonebranch, które zagwarantuje bliższą współpracę z miejscowym zespołem. Ponadto firma Stonebranch otworzyła laboratorium DevOps skupiające się na bieżących i przyszłych potrzebach operacyjnych Makedonski Telekom.

O Stonebranch

Firma Stonebranch opracowuje dynamiczne rozwiązania automatyzacji informatyki, które przemieniają biznesowe środowiska informatyczne z prostej automatyzacji zadań do złożonych usług automatyzacji biznesowej w czasie rzeczywistym, tym samym wspierając organizacje w osiąganiu największego możliwego zwrotu z automatyzacji. Niezależnie od stopnia automatyzacji oprogramowanie Stonebranch jest proste, nowoczesne i bezpieczne. Wykorzystując uniwersalną platformę automatyzacji, przedsiębiorstwa mogą płynnie organizować nakład pracy i danych w ekosystemach i silosach technologicznych. Firma ma swoją siedzibę w Atlancie w stanie Georgia, a jej punkty kontaktu i wsparcia znajdują się w obu Amerykach, Europie i Azji. Firma Stonebranch świadczy usługi na rzecz jednych z największych instytucji finansowych, produkcyjnych, opieki zdrowotnej, turystyki, transport, energetyki i technologii. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.stonebranch.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1089016/Stonebranch_Logo.jpg

Źródło: Stonebranch