Polityka i społeczeństwo

Wall Street English: nowe badania wskazują na przyszły znaczny wzrost zapotrzebowania na naukę języka angielskiego

14.01.2019, 10:15aktualizacja: 14.01.2019, 10:15

Wall Street English
• 1,4 miliarda dorosłych na świecie wyraża otwartość na rozpoczęcie nauki języka angielskiego, co oznacza zwiększenie rynku dla organizatorów kursów dla dorosłych [1].
<p>• Rynek nauczania dorosłych języka angielskiego przekracza 28 miliardy dolarów, a prognozy wskazują na 80% wzrost w ciągu następnych 5 lat [2].

BARCELONA, Hiszpania, 14 stycznia 2019 /PRNewswire/ - Nowe, opublikowane dziś wyniki badań wskazują na znaczny potencjał nauczania języka angielskiego na całym świecie. Liczba potencjalnych kursantów ma wzrosnąć do 1,4 miliarda, co równa się znacznemu powiększeniu rynku w ciągu najbliższych pięciu lat. Raport "The Global English Language Report" opublikowany przez Wall Street English, organizatora kursów języka angielskiego dla dorosłych, wskazuje na wzrost populacji, postępującą urbanizację i mobilność oraz coraz większą łączność jako główne czynniki wyjaśniające tak znaczącą tendencję wzrostu.

Raport "The Global English Language Report" opracowano przy współpracy z YouGov, firmą specjalizującą się w badaniach rynkowych i analityce danych. W raporcie znalazły się dane z rozmów z ponad 4000 badanych z całego świata. Wyniki badań wskazują na ogromny potencjał w zakresie nauczania języka angielskiego w coraz lepiej połączonym świecie. Firma Wall Street English ogłosiła plany ekspansji w pięciu nowych zagranicznych rynkach, co wiąże się z możliwościami dla franczyzobiorców i inwestorów w zakresie jak najlepszego wykorzystania znaczącego rozwoju rynku.

Badania potwierdzają, że wraz z postępem globalizacji ludzie są coraz bardziej świadomi konieczności posługiwania się językiem angielskim. Niemal trzy czwarte (73%) badanych uważa, że w ciągu najbliższych pięciu lat nauka języka angielskiego będzie ważniejsza w celu zapewnienia lepszych perspektyw życiowych. Natomiast 65% badanych wskazuje na możliwości nawiązywania relacji z mieszkańcami innych zakątków świata wraz z postępującą globalizacją świata biznesu. Dla 54% zrozumienie specjalistycznej terminologii zawodowej będzie koniecznością, a połowa (51%) badanych uważa, że pracodawcy będą zwracać coraz większą uwagę na swobodne posługiwanie się językiem angielskim przy podejmowaniu decyzji rekrutacyjnych.

Zgodnie z szacunkami wartość rynku nauczania języka angielskiego dorosłych na całym świecie wyniosła 28 miliardy dolarów w roku 2017, a ma wzrosnąć o ponad 80% w ciągu najbliższych 5 lat.

Coraz większe grono uczniów

Liczba potencjalnych uczniów ciągle rośnie wraz z kolejnymi grupami opuszczającymi mury uczelni i wkraczającymi na rynek kursów dla dorosłych. Klienci szukają kursów, które pozwolą im zrealizować cele związane z karierą i życiem prywatnym, a motywuje ich rozwój osobisty (63%), chęć dogłębniejszego przeżywania podróży (45%) i zwiększenie potencjału zarobkowego (40%).

Największe możliwości spośród badanych rynków znajdują się w Chile (71%), Indonezji (69%) i Chinach (59%), w których to krajach dorośli wyrazili w najwyższym stopniu intencje rozpoczęcia kursu języka angielskiego w najbliższej przyszłości.

Firma Wall Street English to franczyzodawca, który chce wykorzystać te możliwości wzrostu z potencjalnymi franczyzobiorcami i inwestorami.

„Angielski to język dominujący w międzynarodowym biznesie i polityce. Język ten rozprzestrzenia się jeszcze szybciej w wyniku postępującej globalizacji i łączności. Badania potwierdzają, że zapotrzebowanie na kursy języka angielskiego rośnie. Co ciekawe, potencjalni klienci zdają sobie sprawę z coraz większej wagi dobrej znajomości języka angielskiego w rozwoju kariery” - skomentował Lex Baker, dyrektor rozwoju działalności w firmie Wall Street English.

„Licząc 1,4 miliarda potencjalnych klientów, rynek ten jest gotowy na inwestycje. Od Chile po Chiny Wall Street English jest idealnym partnerem w zakresie wspierania coraz większej sieci w implementacji sprawdzonej i zaufanej mieszanej metody nauczania przy jednoczesnej generacji znacznych zysków” - dodał dyrektor.

Firma Wall Street English planuje wejście na pięć nowych rynków międzynarodowych i poszukuje franczyzobiorców i inwestorów do wsparcia ekspansji zwłaszcza w Hiszpanii, Niemczech, Polsce, Tajwanie i Egipcie. W roku 2018 firma z powodzeniem otworzyła 21 nowych centrów i planuje inaugurację kolejnych w roku 2019. Ekspansja Wall Street English postępuje zgodnie z planem.

Pełny raport "The Global English Language Report" można pobrać pod adresem: https://www.wallstreetenglish.com/blog/new-study-reveals-english-language-learning-set-for-significant-growth

Dodatkowe informacje na temat oferty franczyzowej firmy Wall Street English można znaleźć na stronie: https://www.wallstreetenglish.com/franchising/.

Informacje dla redaktorów

[1] The Global English Language Report, opublikowany przez Wall Street English (2018)

[2] The Global English Language Report, opublikowany przez Wall Street English (2018)

Badania przeprowadzone przez YouGov objęły rozmowy z 4058 pracownikami i studentami w wieku od 18 do 50 lat, którzy posługują lub nie posługują się językiem angielskim z ośmiu krajów i miały miejsce w lipcu 2018 r. Wśród krajów objętych badaniami znalazły się Włochy, Niemcy, Rosja, Indie, Chiny, Indonezja, Japonia i Chile.

O Wall Street English

Firma Wall Street English to wiodąca na świecie sieć nauczania języka angielskiego oferująca sprawdzone i skuteczne kursy dla dorosłych. Firma cieszy się uznaniem jako najlepsza w swojej klasie platforma nauczania mieszanego, która zapewnia bardzo wysoki poziom satysfakcji kursantom. Sukces firmy Wall Street English opiera się na dobrej marce oraz tradycji rozwoju i innowacji sięgającej do roku 1972. Poprzez własne i franczyzowe centra firma Wall Street English zorganizowała kursy dla ponad 3 milionów osób. Obecnie usługi firmy obejmują 180 000 kursantów w ponad 400 centrach w 27 krajach w Afryce, Azji, Europie, Ameryce Łacińskiej i na Bliskim Wschodzie.

Źródło: Wall Street English

KONTAKT: