Najnowszy koncert ANDRÉ RIEU i jego Orkiestry Johanna Straussa od 31.07 do 15.08 w ponad 60 polskich kinach

23.07.2018, 15:13aktualizacja: 23.07.2018, 15:13

André Rieu w Maastricht, fot. materiały organizatora
Holenderski wirtuoz skrzypiec i jego koncerty przebojów muzyki klasycznej w pięknej scenerii średniowiecznego rynku w Maastricht co roku przyciągają do miasta tłumy. 7 lipca br. maestro zaproponował romantyczne widowisko pt. „Amore - mój hołd dla miłości”. Zarejestrowany koncert będzie można oglądać w kinach na całym świecie, w tym w ponad 60 w Polsce - dzięki dystrybutorowi NAZYWOWKINACH.PL

Zobacz zwiastun: http://youtu.be/k8ZWan9jxzs.

Sprawdź, kiedy i w których kinach można zobaczyć koncert: http://www.nazywowkinach.pl/andre-rieu/lista-kin-i-daty.

Koncerty, które odbywają się w Maastricht, skąd pochodzi André Rieu, są prawdziwą gratką dla melomanów. Co roku fani ze wszystkich zakątków świata zbierają się, żeby zobaczyć, jak André występuje w malowniczej scenerii średniowiecznego rynku ze swoją Orkiestrą Johanna Straussa, sopranistkami, tenorami i innymi wyjątkowymi gośćmi. To niezwykłe przeżycie dla osób w każdym wieku, pełne wzruszeń, humoru i zabawy, w barwnej oprawie kwiatów, świateł i wyszukanych kreacji występujących wykonawców. Orkiestra, składająca się z ok. 60 muzyków, powstała w 1987 roku i pod kierownictwem André Rieu zyskała, również dzięki transmisjom kinowym i telewizyjnym, rzesze fanów na całym świecie. Wykonuje własne aranżacje wielkich przebojów muzyki klasycznej, ale także nowe kompozycje, przygotowane specjalnie na kolejne koncerty w Maastricht. Tak było i w tym roku: w programie znalazły się utwory Straussa, Verdiego, Pucciniego, Webbera, Rodgersa, a także słynna „Kalinka” i „Granada”.

Sam André Rieu mówi: „+Amore - mój hołd dla miłości+ to hołd, który składam swojej miłości do muzyki i obu moim rodzinom - żonie i dzieciom oraz Orkiestrze Johanna Straussa, z którą występuję już ponad 30 lat. To pokłosie mojego albumu +Amore+, w którym zawarłem swoje interpretacje najpiękniejszych piosenek o miłości, pochodzących zarówno z muzyki popularnej, jak i klasycznej”.

Dystrybutor zapowiada także powtórkę pokazów na przełomie września i października br. Więcej na http://www.nazywowkinach.pl/andre-rieu.

Za rozpowszechnianie koncertu André Rieu, odpowiada www.nazywowkinach.pl, dystrybutor do kin transmisji i retransmisji m.in. z nowojorskiej The Metropolitan Opera, moskiewskiego Teatru Bolszoj, londyńskiego National Theatre czy paryskiej Comédie-Française.

Data publikacji 23.07.2018, 15:13
Źródło informacji nazywowkinach.pl