Polityka i społeczeństwo

PWPW współpracuje z Wyższą Szkołą Policji w Szczytnie - powstaną nowe kierunki studiów

23.11.2017, 14:22aktualizacja: 23.11.2017, 14:22

Eksperci z Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych będą współpracować z Wyższą Szkołą Policji w Szczytnie m.in. w zakresie cyberbezpieczeństwa, zabezpieczeń stosowanych w dokumentach publicznych, zapobiegających ich przerabianiu i podrabianiu. Policja tym samym rozwija kompetencje swoich kadr i urzędników administracji publicznej w zakresie bezpieczeństwa informatycznego.

20 listopada 2017 r. Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych i Wyższa Szkoła Policji w Szczytnie zawarły umowę o współpracy. Strony będą ściśle współpracować w zakresie realizacji programów szkoleniowych, badawczych i naukowych oraz korzystać z zasobów eksperckich.

Wśród przewidzianych w umowie wspólnych przedsięwzięć znajdują się między innymi: organizacja studiów podyplomowych oraz studiów pierwszego stopnia, uruchomienie szkoły letniej w zakresie informatyki, a w szczególności w obszarze cyberbezpieczeństwa. Umowa obejmuje także prowadzenie wykładów i szkoleń specjalistycznych z zakresu bezpieczeństwa dokumentów publicznych. Oznacza to, że obok wspólnych kursów, czy szkoleń, w rezultacie prac rozwojowych i badań nad problematyką cyberprzestępczości, eksperci z Wytwórni i Wyższej Szkoły Policji zajmą się opracowywaniem i publikacją materiałów i raportów poświęconych tej tematyce.

KONTAKT:

zespół prasowy PWPW S.A.

e-mail: pr@pwpw.pl

Data publikacji 23.11.2017, 14:22
Źródło informacji PWPW S.A.