XIII Forum Rynku Zdrowia w Warszawie

18.10.2017, 13:35aktualizacja: 18.10.2017, 13:35

XIII Forum Rynku Zdrowia
- Wszechstronna, merytoryczna dyskusja o polskim systemie zdrowia; - Decydenci, opozycja, eksperci, lekarze zainteresowani sektorowymi zmianami w ochronie zdrowia; - Aktualne tematy: dialog społeczny, finansowanie ochrony zdrowia, kolejki do specjalistów, sieć szpitali, polityka lekowa.

Forum otworzy sesja plenarna dotycząca najważniejszych zmian w opiece zdrowotnej. W programie Forum przewidziano 21 dyskusji panelowych o zróżnicowanej tematyce, obejmującej m.in.: politykę zdrowotną, organizację, finanse i zarządzanie w ochronie zdrowia, terapie w wybranych dziedzinach medycyny, dostępność świadczeń opieki zdrowotnej w Polsce, koordynowaną opiekę zdrowotną, polskie e-zdrowie, telemedycynę, wyzwania w onkologii i hematoonkologii, problematykę szczepień i rehabilitacji.

XIII Forum Rynku Zdrowia odbędzie się w dniach 23-24 października br. w hotelu Sheraton w Warszawie.

Udział w wydarzeniu potwierdził minister zdrowia RP - Konstanty Radziwiłł.

Ponadto, obecność na XIII Forum Rynku Zdrowia potwierdzili m.in.:

- Alicja Chybicka, poseł RP, Sejmowa Komisja Zdrowia;

- Marcin Czech, podsekretarz stanu, Ministerstwo Zdrowia;

- Lidia Gądek, poseł RP, Sejmowa Komisja Zdrowia;

- Andrzej Jacyna, p.o. prezesa, zastępca prezesa ds. medycznych w Narodowym Funduszu Zdrowia;

- Dorota Karkowska, Fundacja Instytut Praw Pacjenta i Edukacji Zdrowotnej, członek rady Narodowego Funduszu Zdrowia;

- Agnieszka Kister, dyrektor, Departament Funduszy Europejskich i e-Zdrowia, Ministerstwo Zdrowia;

- Tomasz Latos, poseł na Sejm RP, zastępca przewodniczącego Sejmowej Komisji Zdrowia;

- Beata Małecka-Libera, poseł na Sejm RP, zastępca przewodniczącego Sejmowej Komisji Zdrowia;

- Krzysztof Ostrowski, poseł na sejm RP, przewodniczący, Parlamentarny Zespół ds. Praw Pacjentów;

- Maciej Piróg, prezes Zarządu, Polska Unia Szpitali Specjalistycznych, Konfederacja Lewiatan;

- Marek Posobkiewicz, główny inspektor sanitarny, Państwowa Inspekcja Sanitarna;

- Andrzej Sośnierz, poseł na Sejm RP, zastępca przewodniczącego, Sejmowa Komisja Zdrowia;

- Józefa Szczurek-Żelazko, sekretarz stanu, Ministerstwo Zdrowia;

- Andrzej Wojtczak, przewodniczący, Rada Sanitarno-Epidemiologiczna;

- Mirosław J. Wysocki, konsultant krajowy w dziedzinie zdrowia publicznego.

Pełna lista prelegentów jest dostępna na stronie: http://www.forumrynkuzdrowia.pl/2017/pl/prelegenci/.

Zgłoszenia poprzez formularz dostępny na stronie https://konferencje.ptwp.pl/pl/akredytacja,235 przyjmujemy do piątku, 20 października, do godz. 15:00.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 18.10.2017, 13:35