MCI uruchamia studia doktoranckie z zarządzania dla kadry kierowniczej

19.05.2017, 17:46aktualizacja: 19.05.2017, 17:46

MCI Management Center Innsbruck
<ul>
<li>Zaoczne studia doktoranckie na poziomie zaawansowanym dla specjalistów w dziedzinie biznesu I Połączenie badań naukowych z zastosowaniem praktycznym;</li>
</ul>
<ul>
<li>Wzorcowa współpraca pomiędzy Europejskimi instytucjami uniwersyteckimi;</li>
<li>Rozpoczęcie studiów - jesień 2017;</li>
<li>Rekrutacja otwarta.</li>
</ul>

Nowy kierunek "Studia doktoranckie z zarządzania dla kadry kierowniczej" zostanie uruchomiony jesienią 2017 r. przez MCI Centrum Zarządzania w Innsbrucku jako prestiżowe zaoczne studia doktoranckie dla specjalistów w dziedzinie biznesu.

Kierunek studiów oferuje prestiżową ścieżkę rozwoju członkom kadry kierowniczej, którą opracowano w taki sposób, żeby była zarówno wymagająca pod względem naukowym jak i pobudzająca intelektualnie, wypełniając lukę pomiędzy tradycyjnymi studiami doktoranckimi i studiami DBA (Doctor of Business Administration) skierowanymi do specjalistów.

Ten międzynarodowy kierunek studiów doktoranckich będzie zorganizowany wspólnie przez:

Zajęcia w ramach programu czteroletnich zaocznych studiów doktoranckich dla kadry kierowniczej będą odbywały się w Antwerpii (50%) i w Innsbrucku (50%) i będą łączyły badania naukowe z praktycznym zastosowaniem wiedzy. Rekrutacja jest otwarta.

KONTAKT:

Sebastian Engels