Amcor inwestuje w "Optymalną elastyczność"

29.03.2017, 18:54aktualizacja: 29.03.2017, 18:54

Amcor Flexibles rozpoczyna ambitną strategię rozwoju druku dla przemysłu farmaceutycznego w Europie.

ZURYCH, March 30, 2017/PRNewswire/ - Pierwsza z inwestycji w nowoczesne maszyny drukujące jest dedykowana przede wszystkim rynkowi farmaceutycznemu w Wielkiej Brytanii, Szwajcarii i Niemczech. Moduł UV Flexo zostanie zainstalowany w Amcor Flexibles Kreuzlingen ( Szwajcaria), a możliwość cyfrowego zadruku w Amcor Flexibles Cramlington (UK).

Uruchomienie obu nowych inwestycji zaplanowane jest już na 2017 rok, dzięki doświadczeniu zdobytemu w trakcie realizacji inwestycji w fabryce w Alzira w Hiszpanii dotyczącej zadruku cyfrowego.

Zdjęcie: http://mma.prnewswire.com/media/476315/Amcor_Logo.jpg

Logo: http://mma.prnewswire.com/media/476314/Amcor_Flexibles.jpg

Luca Zerbini Vice President Marketing, R&D and Sustainability skomentował: "Te inwestycje to odpowiedź na bieżące potrzeby rynku farmaceutycznego, wymagające krótkich serii produkcyjnych oraz krótszego czasu dostawy przy jednoczesnym obniżeniu kosztów i redukcji rezerw".

Nowe maszyny drukujące znakomicie rozszerzają zakres obsługi i wsparcia technicznego klienta w obydwu fabrykach. Przejście do technologii cyfrowej jest zasadniczym krokiem, aby sprostać wymaganiom zmieniającego się rynku oraz rosnącym oczekiwaniom stawianym przez leki spersonalizowane.

"W związku z wprowadzanymi zmianami chcemy zrewidować tradycyjny model dostaw, aby zapewnić optymalną elastyczność i konkurencyjność na rynku" - mówi Paul Vega, vice president of the Pharma and Medical EMEA Business Unit.

Nowe inwestycje to efekt wieloletniego zaangażowania w rozwój druku dla przemysłu farmaceutycznego oraz odpowiedź na potrzeby klientów. Planujemy kolejne inwestycje w przyszłości.

Amcor

Spółka Amcor Limited (ASX: AMC; http://www.amcor.com) to globalny lider w branży odpowiedzialnych rozwiązań opakowaniowych, skupiający się na szerokim portfolio sztywnych i elastycznych opakowań z tworzyw sztucznych, które ułatwiają codzienne życie ich użytkowników. 95 procent ich sprzedaży trafia do branży spożywczej, ochrony zdrowia i tytoniowej. W ponad 190 placówkach znajdujących się w przeszło 40 krajach na całym świecie spółka zatrudnia więcej niż 31 tys. osób. Więcej informacji uzyskać pod adresem http://www.amcor.com

Źródło: Amcor

KONTAKT:

Colin Reed

Dyrektor ds. marketingu i strategii

jednostka ds. farmaceutycznych i medycznych dla regionu EMEA

tel. +49-172-623-5863