Prasowa Akademia Pieniądza XXI: jeszcze można się przyłączyć. Zapraszamy dziennikarzy

23.03.2017, 10:08aktualizacja: 23.03.2017, 10:08

Ponad 200 dziennikarzy uczestniczy w organizowanym przez Polską Agencję Prasową szkoleniu z wiedzy ekonomicznej. Jeszcze nie jest za późno, by dołączyć do projektu!

Prasowa Akademia Pieniądza XXI - tak nazywa się cykl dziesięciu wykładów e-learningowych i dziesięciu praktycznych warsztatów w siedzibie PAP. Przygotowują je i prowadzą m.in. wykładowcy Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie.

Na www.pap21.pl zarejestrowanym uczestnikom projektu udostępniamy już dwa opracowania: "Wprowadzenie do ekonomii" oraz "Funkcje państwa i metody oddziaływania na gospodarkę". Można też rozwiązać testy sprawdzające wiedzę. Podejście do nich jest całkowicie dobrowolne; z pytaniami przygotowanymi przez ekspertów muszą się jednak zmierzyć ci, którzy chcą otrzymać certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.

Za nami również pierwsze spotkanie w Centrum Prasowym PAP. W drugą sobotę marca dr Piotr Maszczyk z Katedry Ekonomii II SGH wprowadzał uczestników PAP21 w zakres tematyczny nauk ekonomicznych i przybliżał niezbędne terminy. Już w najbliższą sobotę, 25 marca o godzinie 10:00 odbędzie się kolejny warsztat.

Projekt trwa, ale nie jest jeszcze za późno, by wziąć w nim udział. Wystarczy zarejestrować się na www.pap21.pl, czyli podać podstawowe dane kontaktowe i nazwę redakcji. Jak dotąd, PAP21 ma już ponad dwustu uczestników.

"Prasowa Akademia Pieniądza XXI" (PAP21) to szkolenie dla dziennikarzy zainteresowanych poszerzeniem wiedzy ekonomicznej. Projekt trwa do 15 grudnia; realizowany jest przez Polską Agencję Prasową we współpracy z Narodowym Bankiem Polskim.

Data publikacji 23.03.2017, 10:08
Źródło informacji Kurier PAP