Nauka i technologie

MŚ: konkurs na logo COP24 (komunikat)

24.02.2017, 12:09aktualizacja: 24.02.2017, 12:09

- MŚ informuje:

W przyszłym roku Polska będzie gospodarzem najważniejszego forum dyskusji o światowej polityce klimatycznej – konferencji ONZ COP24. Prof. Jan Szyszko, minister środowiska ogłasza konkurs dla studentów kierunków artystycznych na projekt logo tego wydarzenia.

W Konferencji weźmie udział kilkadziesiąt tysięcy osób z całego świata, w tym głowy państw i ministrowie środowiska, politycy, reprezentanci organizacji pozarządowych oraz środowisk naukowych i sfery biznesu.

W ramach wydarzenia odbędą się: 24. Konferencja Stron Ramowej Konwencji Narodów Zjednoczonych w sprawie Zmian Klimatu (COP24) wraz z 14. Spotkaniem Stron Protokołu

z Kioto (CMP14) oraz Konferencją stron służącą jako spotkanie stron Porozumienia Paryskiego (CMA1).

„Organizacja szczytu COP24 to wielkie, prestiżowe przedsięwzięcie, dlatego niezwykle ważnym jest nadanie mu odpowiedniej oprawy. Chciałbym, żeby logo tego wydarzenia towarzyszyło nie tylko samej konferencji, ale też tegorocznym do niej przygotowaniom. Wybrany przez zespół jurorów autor logo COP24 otrzyma szansę promocji na arenie międzynarodowej, z tego względu tak istotne jest, aby zaprojektował je jeden ze studentów polskich uczelni artystycznych” - mówi prof. Jan Szyszko, minister środowiska.

„Zapraszam do udziału w konkursie na stworzenie symbolu, który w przyszłym roku stanie się wizytówką międzynarodowego szczytu klimatycznego” – dodaje minister.

Konkurs na logo konferencji COP24 jest skierowany do studentów kierunków artystycznych. Zwycięski projekt będzie stanowił podstawę do opracowania całego systemu identyfikacji wizualnej konferencji.

Na prace uczestników konkursu czekamy do 7 kwietnia br.

Więcej informacji

- Regulamin konkursu

- Formularz zgłoszeniowy

- Projekt umowy