ObserveIT zdobywa nagrodę czasopisma IT Professional Magazine za produkt roku

23.02.2017, 13:14aktualizacja: 23.02.2017, 13:14

Program ObserveIT 6.7 wyróżniony za innowacyjne podejście do wykrywania, monitorowania i eliminowania zagrożeń wewnętrznych.

Boston, 23 lutego 2017r./PRNewswire/ - Firma ObserveIT, czołowy twórca rozwiązań z zakresu zarządzania zagrożeniami wewnętrznymi, poinformowała dzisiaj, że wydawany w Europie miesięcznik branżowy IT Professional Magazine przyznał programowi ObserveIT 6.7 nagrodę za produkt roku. ObserveIT otrzymała nagrodę redakcji za innowacyjne podejście, dzięki któremu podmioty mogą wykrywać i eliminować zagrożenia związane z umyślnym albo przypadkowym działaniem osób trzecich, użytkowników uprzywilejowanych i pracowników.

Logo: http://mma.prnewswire.com/media/465294/Observe_IT_Logo.jpg

Zdjęcia: http://mma.prnewswire.com/media/470803/ObserveIT.jpg

Redakcja IT Professional Magazine była pod wrażeniem zastosowanej w ObserveIT technologii umożliwiającej rejestrowania każdej aktywności użytkowników bez względu na otoczenie. Poza funkcją odtwarzania nagrań aktywności użytkowników podkreślono również możliwość opracowywania na podstawie tych nagrań metadanych, które ułatwiają przeszukiwanie, analizę, kontrolę i działania następcze. Wśród innych funkcji, na które zwróciła uwagę załoga IT Professional, znalazł się alarm w czasie rzeczywistym oraz możliwość korzystania przez personel bezpieczeństwa z wyników monitorowania ObserveIT w celu aktywnego blokowania wszelkich niedozwolonych działań.

Nominację do nagrody za produkt roku program Observe IT otrzymał od BAKOTECH, renomowanego europejskiego dystrybutora z wartością dodaną i uczestnika programu partnerskiego ObserveIT.

"Nasza nominacja dla ObserveIT i otrzymanie przez nią nagrody świadczą o ogromnej wartości, jaką firma ta ma dla rynku europejskiego, zwłaszcza w Polsce - mówił Piotr Kawa, Business Development Manager w firmie BAKOTECH. - Oferta ObserveIT to bezpośrednia odpowiedź na nasilające się zjawisko naruszeń bezpieczeństwa wewnętrznego. Dzięki jej rozwiązaniom podmioty mogą wykrywać zagrożenia związane z aktywnością użytkowników uprzywilejowanych, biznesowych i zewnętrznych dostawców, a także tym zagrożeniom zapobiegać".

"Jesteśmy zaszczyceni nominacją, jaką otrzymaliśmy od BAKOTECH, oraz nagrodą za produkt roku przyznaną przez IT Professional - mówił dyrektor generalny ObserveIT Mike McKee. - Zapewnienie, by pracownicy i zewnętrzni dostawcy nie popełniali umyślnych albo przypadkowych naruszeń polityki bezpieczeństwa - przy jednoczesnym zachowaniu restrykcyjnych wymogów europejskich w zakresie ochrony prywatności i danych - to największe wyzwanie, z jakim firmy będą musiały się zmierzyć. Jesteśmy dumni z tego, że odgrywamy czołową rolę w rozwiązywaniu tego problemu i zobowiązujemy się do dalszej pracy nad innowacyjnością naszych produktów, aby zapewnić naszym klientom najskuteczniejsze i najprostsze w obsłudze narzędzie do ograniczania zagrożeń wewnętrznych".

ObserveIT

ObserveIT to czołowy producent rozwiązań z zakresu kontroli zagrożeń wewnętrznych i analityki. Firma ma placówki w 87 państwach, w których współpracuje z ponad 1,4 tys. klientów.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://www.observeit.com.

Bezpłatną wersję próbną oprogramowania ObserveIT można pobrać tutaj.

Źródło: ObserveIT

Kontakt: