KIGEiT oraz PIIT zapraszają do udziału w 9. Forum Gospodarczym TIME, które odbędzie się w dniach 6-7 marca 2017 roku w hotelu Hilton w Warszawie

16.02.2017, 16:12aktualizacja: 16.02.2017, 16:12

Forum Gospodarcze TIME
9. Forum gospodarcze TIME jest wspólnym przesłaniem dwóch głównych izb gospodarczych przemysłu cyfrowego, KIGEiT oraz PIIT, których celem jest sprofilowanie innowacyjności polskiego przemysłu cyfrowego w sposób odpowiadający jego możliwościom i aspiracjom.

Sygnalizujemy, że cyfryzacja jako trzeci etap rozwoju przemysłowego dobiega końca. Przystępujemy do popularyzacji poglądu, że rozwój inteligentnego oprogramowania otwiera proces radykalnych zmian nie tylko technologicznych, ale gospodarczo-społecznych, których głębokość będzie zapewne większa i bardziej doniosła niż zmiany, jakie zaszły w związku z wejście w epokę rozwoju przemysłowego. Dlatego 9. Forum Gospodarcze TIME to początek cyklu konferencji poświęconych wyzwaniom i konsekwencjom wynikającym z rozwoju adaptacyjnego oprogramowania, które ma coraz więcej cech sztucznej inteligencji.

Zdolność do absorpcji i rozwoju samouczącego się oprogramowania zdecyduje ostatecznie o poziomie innowacyjności, tempie rozwoju polskiej gospodarki i dobrobycie społeczeństwa. Szybki rozwój sztucznej inteligencji powoduje, że sektor cyfrowy będzie miał jeszcze bardziej dominujący wpływ na innowacyjność całego przemysłu i infrastruktury. Celem 9. edycji FG TIME będzie między innymi sygnalizacja potrzebnych działań organizacyjnych i inicjatyw legislacyjnych, które zdecydują o tym, jak wspomagać koncepcję transformacji przemysłowej wypracowywanej w Ministerstwie Rozwoju i Ministerstwie Cyfryzacji.

Forum Gospodarcze TIME to największe spotkanie przedsiębiorstw przemysłu ICT, które na stałe wpisało się w kalendarz największych konferencji w rejonie CEE. Jego celem jest przedstawienie osiągnięć i planów rozwojowych branży ICT w Polsce i na świecie.

Najważniejszymi tematami poruszanymi podczas Forum będą:

• Sieci szerokopasmowe - infrastruktura innowacyjności epoki 4.0
  • Sztuczna inteligencja - rewolucja czy ewolucja?
  • Strategia wdrażania elektrycznych i autonomicznych pojazdów
  • Cyberbezpieczeństwo przemysłu cyfrowego
  • Wspólny rynek cyfrowy - nowe modele biznesowe
  • Big Data paliwem nowoczesnej gospodarki
  • E-państwo - inteligentne usługi publiczne
  • Narzędzia i systemy diagnostyczne w epoce sztucznej inteligencji

Najważniejsze wystąpienia Forum:

• Mateusz Morawiecki - wicepremier, minister - Ministerstwo Rozwoju
  • Anna Streżyńska - minister, Ministerstwo Cyfryzacji
  •  Marcin Cichy - prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej
  • Tim Paydos Vice President, WW Government Cognitive Solutions Team, Member IBM Industry Academy
  • Max Lemke - Head of Unit for "Complex Systems and Advanced Computing" in Directorate General CONNECT of the European Commission
  • Marius Baczyński - dyrektor regionalny ds. sprzedaży rozwiązań cyberbezpieczeństwa CE., CISCO

Forum Gospodarcze TIME skierowane jest do najwyższej kadry zarządzającej firm z branży telekomunikacyjnej, energetycznej i elektronicznej oraz do środowiska naukowego, a także do przedstawicieli władzy wykonawczej, ustawodawczej i samorządowej.

Uczestnictwo w FGTIME:

Aby wziąć udział w Forum wystarczy zarejestrować się na stronie internetowej: www.fgtime.pl.

Wszystkie informacje na temat Forum Gospodarczego TIME wraz z programem dostępne są na: www.fgtime.pl

KONTAKT:

Krzysztof Węglarz