Szczyt Przemysłowo-Naukowy w Centrum Turbin Gazowych

17.01.2017, 12:50aktualizacja: 17.01.2017, 12:50

24 stycznia br. w Engineering Design Center, będącym strategicznym aliansem Instytutu Lotnictwa i General Electric, odbędzie się Szczyt Przemysłowo-Naukowy GE Power. Wydarzenie to jest organizowane w ramach: obchodów pierwszej rocznicy powstania Centrum Turbin Gazowych, 10-lecia współpracy GE Power z EDC oraz 25-lecia działalności GE w Polsce. Instytut Lotnictwa wraz z General Electric Company Polska Sp. z o.o. objęły patronat nad wydarzeniem.

Dwie serie wystąpień indywidualnych, podsumowywanych dyskusjami panelowymi, pozwolą na integrację świata przemysłu, administracji oraz nauki.

Tematyka obrad dotyczyć będzie między innymi: kreowania innowacyjnych cyfrowych produktów nowoczesnej energetyki, wychodzącej naprzeciw potrzebom rynku, specyfiki działalności w Europie i szczególnie w Polsce, zarówno od strony użytkowników, jak i dostawców technologii i serwisu.

Gośćmi ze strony General Electric będą: John Lammas - wiceprezes GE Gas Power Systems, Steve Hartman - wiceprezes GE Power Services oraz Beata Stelmach - prezes GE na Polskę i Kraje Bałtyckie. Administrację reprezentować będą wyżsi urzędnicy państwowi, świat naukowy - profesorowie wiodących ośrodków naukowo- badawczych, a sektor przemysłu i energetyki członkowie zarządów i rad nadzorczych.

Uroczystość odbędzie się 24 stycznia 2017 roku (wtorek) o godz. 9:30 w centrum Turbin Gazowych na terenie Instytutu Lotnictwa, przy al. Krakowskiej 110/114 w Warszawie.

Centrum Turbin Gazowych (CTG) tworzą inżynierowie pracujący w działach projektowania i serwisu turbin gazowych, parowych oraz generatorów. Zaawansowane technologicznie wyposażenie CTG pozwala na symulację pracy turbin oraz czynności serwisowych. CTG to również centrum treningowe, wspierające klientów oraz sprzedaż produktów. Współpracuje z uczelniami technicznymi i instytucjami naukowymi, jak również stanowi doskonałą bazę dla konferencji technicznych i seminariów. Ten rozpoznawalny w świecie ośrodek badawczo-rozwojowy związany jest m. in. z Zakładem Produkcyjnym Turbin Parowych i Odlewnią w Elblągu, oraz Zakładem Generatorów we Wroclawiu, będących częścią GE Power w Polsce.

KONTAKT:

Michał Małecki