Polityka i społeczeństwo

MIB: Adamczyk na uroczystości w Zesp. Szkół Samochodowych i Licealnych (komunikat)

07.12.2016, 16:00aktualizacja: 07.12.2016, 16:00

- MIB informuje:

7 grudnia 2016 r. minister infrastruktury i budownictwa Andrzej Adamczyk wziął udział w uroczystym pasowaniu szóstego rocznika klasy Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego w Zespole Szkół Samochodowych i Licealnych Nr 2 w Warszawie.

W uroczystości wziął również udział sekretarz Krajowej Rady Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego Konrad Romik, a także przedstawiciele Policji, Inspekcji Transportu Drogowego, Instytutu Transportu Samochodowego, Sił Zbrojnych RP, Banku Światowego, Episkopatu Polski oraz Parlamentu, samorządów i szkół wyższych.

- Jestem przekonany, że wiele instytucji zajmujących się bezpieczeństwem ruchu drogowego skorzysta z waszego profesjonalnego przygotowania i chęci działania na rzecz poprawy brd - powiedział minister Adamczyk do uczniów 1. klasy.

Minister Andrzej Adamczyk podkreślił priorytetowe znaczenie działań na rzecz zmniejszenia ilości wypadków na drogach, w tym szeroko zakrojonej edukacji wszystkich użytkowników dróg.

Minister zwrócił również uwagę na potrzebę dalszej współpracy między instytucjami zajmującymi się szeroko pojętą problematyką bezpieczeństwa ruchu drogowego.

Edukacja o profilu Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego jest prowadzona w Zespole Szkół Samochodowych i Licealnych Nr 2 od 2010 r. Patronat nad kształceniem objęły Wydział Ruchu Drogowego Komendy Stołecznej Policji oraz Politechnika Warszawska.

Fotografie z uroczystości są dostępne na oficjalnym profilu Ministerstwa infrastruktury i Budownictwa na portalu Facebook: https://www.facebook.com/MIBGOVPL/posts/199590577113654

kom/ tnt/

Data publikacji 07.12.2016, 16:00