Orzeł Innowacji procesu produkcyjnego dla PWPW S.A. w plebiscycie Dziennika Rzeczpospolita

28.10.2016, 13:31aktualizacja: 28.10.2016, 13:31

27 października 2016 roku, podczas gali finałowej II edycji plebiscytu Orzeł Innowacji, PWPW otrzymała nagrodę w kategorii Innowacje procesu produkcyjnego.

W plebiscycie, w którym udział jest bezpłatny, zgłosiło się 150 firm. Kapituła konkursu nagrodziła jedynie 10 instytucji.

W kategorii Orzeł Innowacji - Innowacyjny Projekt, Innowacje procesu produkcyjnego - przyznano jedna nagrodę, dla Polskiej Wytwórni papierów Wartościowych.

Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych jest nowoczesną firmą o ugruntowanej pozycji na światowym rynku producentów druków zabezpieczonych - banknotów i dokumentów.

Z powodzeniem łączy dbałość o tradycyjne wartości z nowoczesnym podejściem w obszarze biznesu.

Oferta firmy obejmuje między innymi banknoty, dokumenty identyfikacyjne (dowody osobiste, paszporty), dokumenty komunikacyjne (prawa jazdy, dowody rejestracyjne, karty pojazdu, świadectwa kwalifikacji), znaczki pocztowe oraz banderole akcyzowe. PWPW S.A. jest również dostawcą nowoczesnych rozwiązań informatycznych.

Doświadczenie związane z przygotowywaniem dedykowanych rozwiązań na potrzeby konkretnych projektów pozwala zapewnić klientom wyroby o najwyższej jakości. Dzięki stale prowadzonym pracom badawczo-rozwojowym oferowane produkty charakteryzuje duży potencjał innowacyjności oraz możliwość ich dalszego unowocześniania i rozwoju. Uznaniem wysokiej jakości procesu produkcji są certyfikaty - w połowie tego roku PWPW S.A. uzyskała certyfikat SmartApp Development Site w ramach Common Criteria, potwierdzający międzynarodowe standardy bezpieczeństwa i jakości wytwarzanego oprogramowania informatycznego. Ponadto PWPW S.A. jako lider w segmencie usług elektronicznej certyfikacji i identyfikacji, m.in. kwalifikowanym podpisie elektronicznym angażuje się w projekty związane z rozwojem cyfryzacji państwa oraz budową e-administracji.

Data publikacji 28.10.2016, 13:31
Źródło informacji Biuro Prasowe PWPW