Nauka i technologie

Odwaga trafia na urządzenia mobilne dzięki współpracy globalnej marki smartfonów Honor z Doktorem Strange z wytwórni Marvel Studios

20.10.2016, 13:06aktualizacja: 20.10.2016, 13:06

SHENZHEN, Chiny, 19 października 2016 r. /PRNewswire/ - Globalna marka smartfonów Honor ogłosiła podjęcie współpracy z wytwórnią Marvel Studio przy długo wyczekiwanym filmie "Doktor Strange", w którym pojawi się nowatorski model marki. Współpraca wykroczy poza ujęcie urządzenia marki Honor w materiale filmowym i obejmie także serię wspólnych kampanii promocyjnych w internecie i świecie analogowym.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20161018/430245

Partnerstwo z wytwórnią Marvel jest najnowszym z szeregu kreatywnych i dynamicznych posunięć marketingowych, które marka Honor nakierowuje specjalnie na konsumentów z pokolenia Milenium. Producent zdecydował się na zupełnie niespotykane podejście do przyciągnięcia tej grupy docelowej poprzez nawiązanie współpracy w branżach: muzycznej, filmowej, gier i sportów ekstremalnych. Uwaga, którą obie marki poświęcają użytkownikom globalnym oraz przywiązaniu emocjonalnemu klientów stała się wspólnym mianownikiem wyznaczającym podstawę współpracy.

"Chcemy ożywić naszą markę w sposób, który przemawia do pokolenia Milenium. Cieszymy się ze współpracy z tak uznaną, międzynarodową marką jak Marvel, która inspiruje fanów na całym świecie. Dokładnie w ten sam sposób Honor chce inspirować i dodawać siły swoim klientom" - skomentował Steven Wang, główny dyrektor ds. marketingu w firmie Honor.

"Marvel cieszy się na współpracę z marką Honor - odpowiedziała Mindy Hamilton, wiceprezes do spraw współpracy globalnej w wytwórni Marvel. - Pokolenie Milenium to oczywiście nasza kluczowa grupa docelowa, a współpraca z marką Honor pozwoli nam na pozostanie w technologicznej czołówce i umożliwi eksperymentowanie z nowymi sposobami docierania do tego klienta" - dodała wiceprezes.

"Doktor Strange" wytwórni Marvel Studios, w głównej roli Benedict Cumberbatch, opowiada historię światowej sławy neurochirurga dr. Stephena Strange'a, którego walka z konsekwencjami tragicznego wypadku samochodowego doprowadziła do odkrycia potężnych, niewyjaśnionych mocy w tajemniczym miejscu.

Postać doktora Strange’a jest idealnym kandydatem do współpracy z marką Honor. Wartości, którymi wykazuje się bohater, czyli determinacja i odwaga konieczne do kształtowania własnego losu oraz jego bliski związek z technologią, czynią z postaci naturalnego ambasadora marki Honor, której celem jest dodawanie skrzydeł pokoleniu cyfrowemu przez rozwiązania technologiczne. Bogaty świat Marvel przepełniony inspirującymi bohaterami i barwnymi postaciami znającymi się na technologii jest więc idealnym tłem dla technologii firmy Honor, które inspirują użytkowników na całym świecie do myślenia na dużą skalę z zachowaniem dziecięcej ciekawości i dużą dozą odwagi. Właśnie to przesłanie stoi za hasłem "For the Brave".

Najnowszy flagowy model Honor 8 jest spełnieniem tej wizji. Smartfon pozwala użytkownikom na jeszcze więcej dzięki zaawansowanemu dwusoczewkowemu aparatowi, sensorowi odcisków palca oraz programowalnemu panelowi Smart Key. Model wykończony jest wysokiej jakości warstwową powierzchnią szklaną odbijającą światło i dostępny jest w kolorach Sapphire Blue, Pearl White oraz Midnight Black.

Film "Doktor Strange" wchodzi na ekrany kin w Wielkiej Brytanii 25 października, a w Stanach Zjednoczonych - 4 listopada. Firma Honor będzie aktywnie promować współpracę w wielu krajach, włączywszy Rosję, USA, Niemcy, Wielką Brytanię, Francję, Włochy, Hiszpanię, Finlandię, Polskę, Czechy, Szwecję, Serbię, Malezję, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Kuwejt i Arabię Saudyjską.

Pokaz premierowy na czerwonym dywanie, realizowany przy wsparciu firmy Honor, odbędzie się 20 października. Na pokazie zagoszczą przedstawiciele marki oraz gwiazdy filmu "Doktor Strange" wytwórni Marvel Studios. Natomiast 27 października odbędzie się wydarzenie poświęcone światowi Marvel, skupiające się na nauce i technice obecnej w świecie superbohaterów. Na całym świecie na smartfonach Honor 8 dostępny będzie specjalny, markowy motyw. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.hihonor.com/global/events/doctorstrange.

Honor

Firma Honor jest wiodącą e-marką należącą do grupy Huawei Group. Zgodnie ze sloganem "For the Brave" marka powstała w celu sprostania potrzebom pokolenia cyfrowego poprzez ofertę produktów zoptymalizowanych w internecie, które zapewniają nieporównywalną satysfakcję użytkownika, zachęcają do podejmowania działań, krzewią kreatywność i dodają młodym siły do realizacji marzeń. To właśnie w ten sposób marka Honor wyróżnia się na tle konkurencji, skupiając się na podkreślaniu własnej odwagi koniecznej do wypracowania nowego podejścia i podjęcia kroków niezbędnych do wprowadzenia na rynek najnowszych technologii i innowacyjnych rozwiązań.

Marvel Entertainment

Firma Marvel Entertainment, LLC, spółka zależna The Walt Disney Company, jest jedną z największych na świecie firm rozrywkowych opierających się o katalog postaci, mogącą poszczycić się liczbą ponad 8 tysięcy bohaterów występujących w różnych formach już od 75 lat. Firma Marvel wykorzystuje prawa do postaci w branżach rozrywkowej, koncesji i wydawniczej. Więcej informacji można znaleźć na stronie marvel.com (http://marvel.com/ ). © 2016 MARVEL

Film "Doktor Strange" wytwórni Marvel

"Doktor Strange", historia światowej sławy neurochirurga dr. Stephena Strange'a, który w wyniku tragicznego wypadku samochodowego traci panowanie nad dłońmi, trafia do kin prosto z wytwórni Marvel. Życie głównego bohatera ulega gwałtownej zmianie. Straciwszy nadzieję pokładaną w tradycyjnej medycynie, bohater zmuszony jest do poszukiwania powrotu do zdrowia i nadziei w jednym z mniej oczywistych miejsc, czyli tajemniczej enklawie znanej jako Kamar-Taj. Dr Strange szybko zdaje sobie sprawę z tego, że przybytek jest nie tylko miejscem wytchnienia, ale także polem bitwy między niewidzialnymi, ciemnymi mocami, które chcą zniszczyć świat, a tymi stającymi w jego obronie. Po zdobyciu magicznych mocy główny bohater staje przed tragicznym wyborem: może wrócić do dawnego życia przepełnionego sławą i dobrobytem lub też może porzucić ten los na rzecz walki w obronie świata, stając się najpotężniejszym czarnoksiężnikiem na ziemi.

Wśród gwiazd "Doktora Strange" znaleźli się Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt i Scott Adkins oraz Mads Mikkelsen i Tilda Swinton. Reżyserią zajął się Scott Derrickson, a producentem obrazu jest Kevin Feige. Wśród producentów wykonawczych znaleźli się Louis D'Esposito, Victoria Alonso, Stephen Broussard, Charles Newirth i Stan Lee. Scenariusz powstał przy współpracy Jona Spaihtsa i Scotta Derricksona oraz C. Roberta Cargilla. Zapraszamy w niebezpieczną, tajemniczą i niesłychaną podróż rozpoczynającą się wraz z premierą filmu „Doktor Strange" wytwórni Marvel Studios w kinach w Stanach Zjednoczonych już 4 listopada 2016 r.

Źródło: Honor

KONTAKT: