Wdrażać superwizję. UŁ: Poradnik dla jednostek organizacyjnych pomocy społecznej

28.09.2016, 13:10aktualizacja: 28.09.2016, 13:10

"Superwizja pracy socjalnej dla praktyków" - baner

Jak już informowaliśmy, Uniwersytet Łódzki zainicjował nową serię publikacji dotyczących działalności samorządu terytorialnego.

Wydawnictwo przekazuje czytelnikom pierwszą na polskim rynku książkę ułatwiającą kształcenie osób, które zamierzają podjąć pracę w roli superwizorów. Superwizja pracy socjalnej jest obecnie ważnym narzędziem służącym do zwiększania efektywności pracy, umożliwiającym rozwój zawodowy służb społecznych i pozwalającym ocenić przydatność pracowników dla organizacji.

Autorami opracowania są superwizorzy mający duże doświadczenie zawodowe w publicznej pomocy społecznej oraz nauczyciel akademicki, który od lat zajmuje się kształceniem i szkoleniem pracowników socjalnych. Taki skład osobowy pozwolił połączyć wiedzę teoretyczną z doświadczeniem praktycznym, co stanowi o innowacyjnym charakterze publikacji.

Zdaniem dr Iwony Wieczorek, dyrektor Narodowego Instytutu Samorządu Terytorialnego, "Superwizja pracy socjalnej dla praktyków” to książka godna polecenia m.in. dla superwizorów, metodyków i specjalistów pracy socjalnej oraz kadry zarządzającej jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej.

"Przedstawia aktualną problematykę i przegląd zagadnień z zakresu superwizji w przystępnej formie. Publikację można traktować jako kompendium wiedzy na temat wdrażania superwizji w jednostkach organizacyjnych pomocy społecznej oraz uzupełnienie wielu standardowych skryptów" - podkreśliła Iwona Wieczorek.

"Superwizja pracy socjalnej dla praktyków" to książka autorstwa Aurelii Włoch, Jerzego Krzyszkowskiego, Macieja Sosnowskiego i Piotra Domaradzkiego.

Więcej wiadomości o książce "Superwizja pracy socjalnej dla praktyków" TUTAJ.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 28.09.2016, 13:10