Good Game Warsaw - największe targi gameingowe w Warszawie

23.09.2016, 17:41aktualizacja: 23.09.2016, 17:41

Good Game Warsaw, fot. 3

W dniach 23 - 25 września w największym w Europie Środkowej centrum targowo-kongresowym Ptak Warsaw Expo, odbywa się wydarzenie, jakiego w Polsce jeszcze nie było. 3 dni mega atrakcji dla każdego gracza! Turnieje m.in. w Canter Strike, League of Legends, Herestone, Fifa - łączna pula nagród 200 000 zł! Ponad 400 konsol i komputerów w strefie free to play! Specjalna strefa Stars4Fun - spotkaj ponad 70 najpopularniejszych Youtuberów - m.in. Blowka, Isamu i Stuu! Goście specjalni Good Game, to najlepsza na świecie drużyna w Canter Strike - Virtus Pro! Zobacz show mecz w ich wykonaniu. Spotkaj chłopaków z Abstrachuje.tv.

Łączymy naukę z zabawą i czekamy na Was w Strefie Edukacji Mind Cloud. Najmłodszych pasjonatów chcemy wprowadzić w świat nowych technologii: programowania oraz tworzenia gier. Rodzice w tym czasie będą mogli wziąć udział w warsztatach na temat wpływu cyfrowej rozrywki na rozwój dzieci. Wypełniając swoją misję, Ptak Warsaw Expo sfinansowało uczestnictwo oraz transport dla 100 szkół.

Rośniemy w siłę, zasięgi i powierzchnię! Najnowsze wydarzenie Good Game Warsaw zgromadziło graczy, eSportowców i YouTuberów! Nie możesz tego przegapić! Wpadnij na 25 tys. metrów kwadratowych elektroniczno-rozrywkowego szaleństwa. Na targach czeka na Was 82 różnych wystawców, którzy przygotowali wiele atrakcji na swoich stoiskach!

Wpadnijcie do strefy Free2Play, w której na odwiedzających czeka 300 komputerów oraz kilkaset miejsc przygotowanych dla graczy wyposażonych we własny sprzęt. W Strefie Indie oraz gier planszowych, odbywać się będą warsztaty i jam’y dla wystawców i odwiedzających.

Good Game Warsaw będzie również gratką dla fanów VR. Na powierzchni niemalże 1000m2 najnowszy sprzęt pozwoli przenieść się do wirtualnego świata.

Nie omińcie Strefy Retro - 30 klasyków świata komputerów: Amiga 500, Amiga 600, Atari 2600 Jr, Atari 2600 (wersja USA), Atari 65XE, Ameprod TVG-10, NES,SNES, Nintendo 64, Nintendo Gamecube + bongosy i wiele innych.

Zapraszają: Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie, Monster i G2A - sponsor główny wydarzenia.

Darmowy dojazd shuttle busami z Centrum Warszawy - szczegóły na stronie www.warsawexpo.eu oraz facebook - https://www.facebook.com/goodgamewarsaw/?fref=ts . Bilety do kupienia na TiketPro.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 23.09.2016, 17:41