Premiera nowego teledysku Margaret - Atomówkowy Girl Power!

06.07.2016, 13:34aktualizacja: 06.07.2016, 13:34

Margaret
Cartoon Network zaprosił Margaret do nagrania polskiej wersji utworu promującego nową serię "Atomówek". Kultowa kreskówka wróciła na antenę stacji w kwietniu tego roku, a 25 lipca ruszają kolejne, premierowe odcinki pierwszego sezonu serialu. Z tej okazji na kanale YouTube Cartoon Network pojawiła się specjalna wersja teledysku do tytułowej piosenki z udziałem polskiej wokalistki.

Zupełnie nowym odcinkom serialu w wersji amerykańskiej towarzyszy żywiołowy utwór punkowego zespołu Tacocat - "Who’s got the power?". To muzyczna opowieść o sile, odwadze i walce ze złem, które są mottem przewodnim głównych bohaterek kreskówki: Bójki, Bajki oraz Brawurki. Specjalnie dla polskich widzów napisano polski tekst piosenki, a do zaśpiewania i nagrania utworu stacja zaprosiła polską gwiazdę muzyki pop, Margaret.

"Nie mieliśmy wątpliwości, że to właśnie Margaret, która łączy w sobie wzorcowe cechy spod znaku Girl Power, powinna być głosem nowych Atomówek. Jest uosobieniem przebojowości, talentu i niesamowitego wdzięku. I dokładnie takie są główne bohaterki serialu: Bójka, Bajka i Brawurka" - komentuje Barbara Izowska-Jędrych, PR& Marketing manager z Turner Broadcasting System Poland, nadawcy stacji Cartoon Network.

Do polskiej piosenki przewodniej "Atomówek" Cartoon Network przygotował również teledysk: https://www.youtube.com/watch?v=HdnUsql0NCY&feature=youtu.be.

Piosenki Margaret zajmują czołowe miejsca na polskich listach przebojów. Popularna wokalistka jest laureatką wielu prestiżowych nagród, jak: MTV Europe Music Awards, Kids’ Choice Awards, Eska Music Awards, Super Jedynki. "Atomówki" to kolejne wyzwanie w jej karierze, po ubiegłorocznej premierze nastrojowego, jazzowego albumu "Just The Two Of Us" w duecie z Mattem Duskiem.

Premiera kolejnych, zupełnie nowych odcinków serialu o przygodach Bójki, Bajki i Brawurki 25 lipca o godz. 17:55 na antenie Cartoon Network. Emisja od poniedziałku do piątku o godz. 17:55. Atomówkowe gry, aplikacje, w tym Powerpuff Yourself, z którego skorzystało tysiące osób na całym świecie oraz quizy i wideo są dostępne na: http://thepowerpuffgirls.cartoonnetwork.pl/.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 06.07.2016, 13:34