Newsletter

Atlanta Poland otrzymała najwyższą ocenę AA w audycie certyfikującym BRC

29.06.2016, 12:54aktualizacja: 29.06.2016, 12:54

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

logo
logo
Spółka Atlanta Poland S.A. otrzymała najwyższą ocenę AA w wyniku audytu certyfikującego BRC w najnowszym standardzie 7.0 przeprowadzonego przez Lloyd’s Register. Audyt zakończony został w dn. 25 czerwca br.

Lloyd’s Register to najstarsze i jedno z trzech największych niezależnych towarzystw klasyfikacyjnych na świecie. Świadczy usługi w zakresie certyfikacji, walidacji i weryfikacji systemów jakościowych i posiada międzynarodowe akredytacje ponad 50 organizacji akredytacyjnych.

"Z uwagi na fakt, że wszystkie procedury oraz ich zastosowanie po raz kolejny zostały ocenione na najwyższym poziomie, System BRC w wersji 7.0 obowiązujący w Atlanta Poland S.A. otrzymał właśnie najwyższą możliwą ocenę AA, co oznacza podniesienie oceny z poprzedniego audytu (z oceny A). Potwierdza to, że System Zarządzania Jakością w naszej Spółce gwarantuje najwyższą jakość produktów i usług oferowanych naszym klientom - mówi Piotr Bieliński, wiceprezes zarządu Atlanta Poland S.A. - Warto także podkreślić, że Lloyd’s Register jest renomowanym audytorem niezależnym, a audyt odbył się w obecności obserwatora oceniającego pracę audytora wiodącego, w celu zapewnienia spójnej interpretacji i stosowania wymagań systemu BRC" - dodaje Piotr Bieliński.

Certyfikat BRC to międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności, opracowany przez British Retail Consortium. "Certyfikat ten w wielu przypadkach jest warunkiem koniecznym do prowadzenia współpracy z odbiorcami, w tym globalnymi firmami, którego spełnienie jest przyjmowane, jako gwarancja najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktu" - podkreśla Piotr Bieliński.

Certyfikat BRC obowiązuje przez 12 miesięcy i co roku odbywa się jego weryfikacja poprzez przeprowadzenie kolejnego audytu. Audyt BRC przeprowadzany regularnie w Atlanta Poland dotyczy całości asortymentu przetwarzanego przez firmę.

Audyt przeprowadzono w oparciu o nowy standard Systemu BRC 7.0. W czasie kontroli oceniono kluczowe wymagania systemu jakości:

1. Zaangażowanie najwyższego kierownictwa

2. Plan bezpieczeństwa żywności - HACCP

3. System Zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności

4. Normy dotyczące Zakładu

5. Kontrolę produktów oferowanych przez Atlanta Poland S.A.

6. Kontrolę procesów produkcji

7. Wymagania dotyczące personelu

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji 29.06.2016, 12:54
Źródło informacji Atlanta Poland S.A.
Zastrzeżenie Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media.

Newsletter

Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.

ZAPISZ SIĘ