Polityka i społeczeństwo

BBN zaprasza studentów na wakacyjny staż (komunikat)

27.05.2016, 15:24aktualizacja: 27.05.2016, 15:24

- BBN informuje:

Już po raz dziewiąty studenci zainteresowani sprawami bezpieczeństwa będą mogli odbyć miesięczny staż w Biurze Bezpieczeństwa Narodowego. Termin przesyłania zgłoszeń do programu mija 30 maja br.

Staże studenckie w BBN są szansą na zdobycie doświadczenia, ale też pomagają w rozwoju kariery zawodowej. Spośród dotychczasowych stażystów pięcioro pracuje w Biurze Bezpieczeństwa Narodowego. Absolwenci otrzymują także propozycje zatrudnienia z innych instytucji zajmujących się sprawami bezpieczeństwa.

W rekrutacji mogą wziąć udział studenci uczelni publicznych i niepublicznych, którzy ukończyli drugi rok studiów pierwszego stopnia lub jednolitych studiów magisterskich i nie ukończyli jeszcze 30 lat.

Zgłoszenia przyjmowane są na stronie www.bbn.gov.pl/staze do 30 maja 2016 r. Wybrani przez komisję stażową kandydaci zostaną zaproszeni na egzamin pisemny, który odbędzie się 10 czerwca br. o godz. 10.00 w Pałacu Prezydenckim (ul. Krakowskie Przedmieście 48/50).

Studentom mieszkającym poza Warszawą Biuro Bezpieczeństwa Narodowego zapewni bezpłatne zakwaterowanie w Domu Studenckim Akademii Obrony Narodowej.

UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi wyłączną i pełną odpowiedzialność za jego treść. (PAP)

kom/ mkz/

Data publikacji 27.05.2016, 15:24