Szwajcarska organizacja po raz drugi przeprowadzi bezpłatny trening dla przedsiębiorczych kobiet

06.05.2016, 12:04aktualizacja: 06.05.2016, 12:04

Trestle Group Foundation fot.1
Już 11 czerwca 2016 r. Trestle Group Foundation zorganizuje w Warszawie bezpłatne warsztaty przedsiębiorczości w ramach programu Connect & Accelerate. Skierowane są do kobiet, które prowadzą własny biznes.

Innowacyjny trening będzie się opierał na budowaniu kapitału ludzkiego, poszerzaniu sieci kontaktów, pozyskiwaniu zasobów umożliwiających stabilny rozwój, a także tworzeniu aktywnej społeczności kobiet zarządzających własnymi firmami.

Podobne wydarzenie odbyło się w listopadzie 2015 roku w Gdańsku. Jego uczestniczki potwierdzają, że efekt treningu można obserwować cały czas - zbudowana podczas niego społeczność wspiera się wzajemnie, co dobrze widać m.in. w mediach społecznościowych.

"Szczególnie cenny w warsztatach jest ich praktyczny wymiar - umiejętność mówienia w zrozumiały sposób o swoim biznesie i identyfikacja klientów" - mówi Joanna Staniszewska, organizatorka wydarzenia.

Warsztaty skierowane są do kobiet, które:

- prowadzą własne firmy działające na rynku od 1 roku do 3 lat,

- mają pomysł na rozwój swojego biznesu i jego skalowalność,

- dążą do ciągłego rozwoju i pragną osiągnąć sukces,

- są zaangażowane w pracę i chcą współpracować z innymi uczestniczkami podczas warsztatów,

- są gotowe rekomendować wydarzenie potencjalnym uczestniczkom,

- znają język angielski przynajmniej w stopniu komunikatywnym.

Partnerem akcji jest you'll sp. z o.o.

Trestle Group Foundation to innowacyjna organizacja non-profit, która została założona w 2005 roku. Jej celem jest wspieranie przedsiębiorstw prowadzonych przez kobiety, tworzenie oraz rozwijanie zrównoważonego potencjału gospodarczego. Organizacja priorytetowo traktuje przedsiębiorczość, którą rozumie jako paliwo napędzające potencjał gospodarczy, a także jako rozwój i postęp.

Pytania dotyczące szkolenia należy kierować (w języku angielskim) na adres: tgf2020training@trestlegroupfoundation.org

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 06.05.2016, 12:04
Źródło informacji you'll sp. z o.o.