Sekisui Diagnostics LLC zawiera partnerstwo strategiczne z firmą Qualigen Inc.

04.05.2016, 16:42aktualizacja: 04.05.2016, 16:42

- Firma Sekisui Diagnostics stała się wyłącznym partnerem handlowym dla urządzeń Qualigen FastPack® IP System na rynku amerykańskim i światowym.
<p>- Sekisui Diagnostics poszerza portfolio prób za pomocą urządzenia FastPack® IP System firmy Qualigen Inc.
<p>- Qualigen dokonuje ekspansji handlowej poprzez partnerstwo z firmą Sekisui Diagnostics.

Lexington, Massachusetts, 3 maja 2016 r. /PRNewswire/- Firmy Sekisui Diagnostics i Qualigen Inc. poinformowały dziś o nowym partnerstwie strategicznym dotyczącym obecnego handlu oraz przyszłych możliwości współpracy. Na podstawie umowy wchodzącej w życie w trybie natychmiastowym, Sekisui Diagnostics będzie zajmowała się działalnością handlową i dystrybucją urządzeń Diagnostics FastPack® IP System i związanych z nimi produktów na rynku amerykańskim i zagranicą.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160502/362638.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150723/240846LOGO.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160502/362639LOGO.

FastPack® IP System to znany system testu immunologicznego wykonywanego na miejscu, pozwalającego laboratoriom medycznym na ustalenie wyników testów ilościowych z natychmiastowym wskazaniem wartości klinicznej. Oferta zawiera testy kontrolujące poziom witaminy D, testosteronu, TSH, wolnej tyroksyny, PSA oraz hCG.

"Sekisui Diagnostics z przyjemnością informuje o nawiązaniu nowego partnerstwa z firmą Qualgen, co poszerzy nasze aktualne portfolio szybkich testów na rynku laboratoriów medycznych - oświadczył Robert Schruender, prezes zarządu i dyrektor operacyjny firmy Sekisui Diagnostics. - System ten wykazał się w dużym stopniu zgodny z naszymi kanałami handlowymi oraz stosunkami z dystrybutorami, a zwłaszcza z firmą McKesson. Zawiera także potencjał do wzmocnienia naszego portfolio w okresie średnio i długoterminowym".

"Qualigen jest podekscytowany z powodu nawiązania partnerstwa z firmą Sekisui Diagnostics, szczególnie w zakresie poszerzenia możliwości handlowych urządzenia FastPack® IP, które już sprawdziło się na rynku - powiedział Paul Rosinack, prezes zarządu i dyrektor generalny firmy Qualigen. - Nasze technologie i platformy tworzą synergię z portfolio naszego partnera, co nada nowego wymiaru naszemu wzrostowi długoterminowemu".

Sekisui Diagnostics

Sekisui Diagnostics to globalny producent systemów diagnostycznych, który angażuje się na rzecz produkowania innowacyjnych systemów diagnostyki medycznej dla lekarzy i laboratoriów za pośrednictwem światowej sieci handlowej. Do jej grup produktów zaliczają się kliniczne środki chemiczne oraz środki do koagulacji, odczynniki, zestawy do diagnostyki zachorowań infekcyjnych i zestawy szybkich testów oraz enzymy, a zwłaszcza środki biochemiczne.

Qualigen

Qualigen Incorporated jest liderem na polu rozwoju, produkcji i marketingu innowacyjnych produktów do diagnostyki medycznej, które dostarczają szybkie i precyzyjne dane bezpośrednio lekarzom i pacjentom oraz cieszą się ich zaufaniem. Urządzenie FastPack® IP System to doskonałe urządzenie do analizy krwi, stosowane na miejscu, które podaje ilościowe wyniki testów immunologicznych po naciśnięciu jednego przycisku, dla ważnych wskaźników biologicznych w diagnostyce nowotworów, zaburzeń metabolicznych, regulacji hormonalnej oraz ciąży.

Źródło: Sekisui Diagnostics

Data publikacji 04.05.2016, 16:42