I edycja Forum dla Wolności i Rozwoju już w październiku w Katowicach

13.10.2015, 15:56aktualizacja: 13.10.2015, 15:56

Polscy przedsiębiorcy przedyskutują z Prezydentem Andrzejem Dudą postulaty zmian na Kongresie Law4Growth.

W dniach 28 - 30 października 2015 r. w Katowicach odbędzie się I edycja Forum dla Wolności i Rozwoju Law4Growth. Wydarzenie skupi przedstawicieli biznesu, prawa, polityki i organizacji pozarządowych. W trakcie kongresu odbędzie się około 20 warsztatów eksperckich, podczas których uczestnicy będą pracować nad szkicami ustaw w takich obszarach jak prawo podatkowe, prawo zamówień publicznych, prawo energetyczne czy efektywność publiczna. Efektem debat przedsiębiorców, prawników, ekonomistów i przedstawicieli samorządów będzie zbiór dobrych praktyk dla państwa i biznesu "Prawo dla Wolności i Rozwoju". Dokument zostanie złożony drugiego dnia konferencji na ręce Prezydenta RP Andrzeja Dudy, który objął wydarzenie Honorowym Patronatem.

"Forum wyróżnia przede wszystkim praktyczność. To wydarzenie, które w sposób kompleksowy patrzy na problemy gospodarki i od razu proponuje gotowe rozwiązania. Coraz częściej słyszymy głosy przedsiębiorców, sygnalizujących potrzebę gruntowej zmiany w polskiej rzeczywistości gospodarczej. Wielu z nich podkreśla konieczność modyfikacji przepisów i uproszczenia wielu procedur. Forum skierowane jest do przedsiębiorców, prawników, przedstawicieli samorządów, instytucji publicznych, NGO i mediów oraz wszystkich, którzy chcą mieć realny wpływ na zmianę prawa w obszarze gospodarczym. Warto być tam, gdzie takie propozycje będą formułowane" - wyjaśnia Michał Rybicki, współorganizator Forum dla Wolności i Rozwoju Law4Growth.

To największa w tej części Europy inicjatywa zawiązana m.in. przez polskich przedsiębiorców reprezentujących, takie firmy jak Atlas, Fakro, PZU, ale i przedstawicieli instytucji - Krajowej Izby Gospodarczej, Instytutu Wolności i Miasta Katowice.

Organizatorami Forum są: Krajowa Izba Gospodarcza, Miasto Katowice, Instytut Wolności.

Więcej informacji: www.law4growth.com

Aktualne wiadomości o Forum i jego tematyce na koncie Twitter: law4growth.

Data publikacji 13.10.2015, 15:56
Źródło informacji Prawo dla Rozwoju