Akredytacje na XXV Forum Ekonomiczne tylko do czwartku 3 września

28.08.2015, 13:07aktualizacja: 28.08.2015, 13:07

Jak zbudować silną Europę? Strategie dla przyszłości

8 - 10 września 2015 r., Krynica-Zdrój

Tylko do czwartku 3 września przyjmowane są akredytacje drogą elektroniczną na XXV Forum Ekonomiczne w Krynicy-Zdrój, które odbędzie się w dniach od 8 do 10 września 2014 roku. Wnioski o akredytację drogą elektroniczną można składać poprzez stronę www.forum-ekonomiczne.pl/dla-mediow/akredytacje/. Akredytacja uzyskana do dnia 3 września jest bezpłatna. Osoby, które nie akredytują się poprzez formularz elektroniczny, będą mogły dokonać akredytacji w Recepcji Głównej Forum w Krynicy-Zdrój w cenie 300 zł + VAT.

Program tegorocznego Forum będzie obfitował w debaty, bloki programowe, prezentacje raportów i wydarzenia specjalne podzielone na 12 ścieżek tematycznych dedykowanych kluczowym sektorom gospodarki i życia społecznego takich jak: Makroekonomia, Biznes i Zarządzanie, Energetyka, Innowacje, Ochrona Zdrowia, Nowa Gospodarka, Społeczeństwo, Państwo i Reformy.

Obrady Forum będą odbywać się pod hasłem "Jak zbudować silną Europę? Strategie dla przyszłości". Europejskiej spójności i jedności zagrażają odśrodkowe siły polityczne i problemy gospodarcze. Jednocześnie stary kontynent musi stawić czoło coraz ostrzejszej globalnej rywalizacji ekonomicznej oraz konfliktom geopolitycznym, w tym coraz bardziej agresywnej Rosji. O sile Europy decydować będą przede wszystkim jej wzrost gospodarczy i bezpieczeństwo, dlatego też polityka Starego Kontynentu powinna koncentrować się na wzroście konkurencyjności, wsparciu innowacyjności i solidarności w polityce zewnętrznej. Czy możliwe jest połączenie tych trzech kierunków działań? Jak przezwyciężyć niestabilność polityczną tak wewnątrz wspólnoty jak i na jej granicach? Czy wart 300 miliardów plan Junckera, zasypie lukę inwestycyjną, i będzie wystarczającym impulsem dla gospodarek Unii? Na te pytanie szukać będą odpowiedzi uczestnicy nie tylko sesji plenarnej, lecz także całego Forum.

KONTAKT:

Łukasz Ciuba