Wydarzenie Sir Ivana w Hamptons przeciwko znęcaniu się

04.08.2015, 16:45aktualizacja: 04.08.2015, 16:45

NOWY JORK, 4 sierpnia 2015 r. /PRNewswire/ - Znany artysta Sir Ivan będzie gospodarzem kolejnego z serii corocznych szaleństw w Hamptons, którego celem będzie upamiętnienie sukcesu hitu "Kiss All The Bullies Goodbye", wyprodukowanego przez Paula Oakenfolda z udziałem Taylor Dayne. Wydarzenie nazwane Sir Ivan's Royal Tea Dance odbędzie się w sobotę 22 sierpnia w zamku Sir Ivan's Castle i uświetni otwarcie Studio 54, kultowego klubu nocnego w Nowym Jorku, gdzie co noc wspólnie bawią się członkowie społeczności LGBT u boku heteroseksualnych gości. Z tej okazji zamek oświetlony zostanie tęczą kolorowych diod LED tak, jak Biały Dom w trakcie legalizacji małżeństw homoseksualnych. Zaproszeni goście pojawią się w przebraniach Village People, grupy muzycznej blisko związanej z motywem przewodnim imprezy, czyli różnorodnością, akceptacją i miłością.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150303/179367

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150804/254394

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150804/254409LOGO

Wideo - http://youtu.be/jz-7LfMHyZM

Sir Ivan, syn ocalałego z Holokaustu Siggiego B. Wilziga, wie jak agresja i wrogość w kierunku innych może odbić się na ofiarach oraz jakie mogą być długotrwałe efekty takiego zachowania. Z tego powodu w 2005 roku z jego inicjatywy powstała fundacja Peaceman Foundation, która zajmuje się walką z wszelkimi formami dyskryminacji, a w szczególności wspiera młodzież LGBT, która doświadczyła napaści i znęcania się. Sir Ivan i fundacja Peaceman Foundation przeznaczyli już ponad 200 000 USD na cele organizacji charytatywnych przeciwko znęcaniu się. W 2012 roku Sir Ivan wraz z fundacją przekazali 100 000 USD na rzecz projektu The Trevor Project zajmującego się interwencjami kryzysowymi i zapobieganiu samobójstwom wśród młodzieży LGBT.

Wraz z publikacją nowego singla popowego "Kiss All The Bullies Goodbye" Sir Ivan i fundacja Peaceman Foundation przeznaczyli dodatkowe 100 000 USD na rzecz najważniejszych organizacji non-profit, które zajmują się walką ze znęcaniem się i brakiem tolerancji, włączywszy w to: It Gets Better Project; the Gay, Lesbian & Straight Educational Network (GLSEN); the Born This Way Foundation; Pacer's National Bullying Prevention Center; Parents & Friends of Lesbians & Gays (PFLAG); Stomp Out Bullying; Campus Pride; Love is Louder/The Jed Foundation, The Anti–Defamation League oraz The Trevor Project. Klip do utworu "Kiss All The Bullies Goodbye" wyreżyserował nagrodzony przez MTV i BET Erik White, a cały dochód z wyświetleń, streamingu utworu i pobrań zostanie przeznaczony na inicjatywy przeciwko znęcaniu się.

Przedstawiciele medialni mile widziani (autokary z Nowego Jorku są zapewnione).

Źródło: Peaceman Productions

KONTAKT: