Zdrowie i styl życia

Czy uczestniczki Pucharu Świata odważą się wyrazić poparcie dla działań na rzecz walki z rakiem piersi?

06.07.2015, 15:57aktualizacja: 06.07.2015, 15:57

Betsafe wzywa pozostałe finalistki Pucharu Świata w Piłce Nożnej Kobiet do wystąpienia na boisku w różowych biustonoszach sportowych. Za każdą zawodniczkę, która podejmie wyzwanie, Betsafe przekaże dotację w wysokości 10 tys. euro na rzecz Fundacji Różowej Wstążki.

TA’ XBIEX, Malta - (BUSINESS WIRE) - #daretosupport (odważ się wyrazić wsparcie) to przyjemny i łatwy sposób wyrażenia wsparcia dla kobiet walczących z rakiem piersi. Kilka drużyn piłkarskich wsparło już inicjatywę na Instagramie. "Jeśli finalistki i półfinalistki Pucharu Świata podejmą wyzwanie i wystąpią na boisku w różowych biustonoszach sportowych, Betsafe przekaże dotację w wysokości 10 tys. euro na rzecz Fundacji Różowej Wstążki (ang. Pink Ribbon Foundation) za każdą uczestniczkę akcji" - powiedział Martin Bengtsson, dyrektor ds. zakładów sportowych Betsafe.

Betsafe pragnie wyrazić uznanie dla kobiet walczących z rakiem piersi za ich odwagę. Ta firma bukmacherska przyjmuje zakłady, czy zawodniczki zespołu amerykańskiego, niemieckiego lub angielskiego zaprezentują się na boisku w różowych biustonoszach podczas zawodów. Wyniki bukmacherskie wskazują, że to zawodniczki z Anglii i Stanów Zjednoczonych najprawdopodobniej pokażą się w takich strojach. Kurs w przypadku postawienia na zawodniczki obu zespołów wynosi 10,00. Japonki uznawane są za mniej skłonne do podjęcia wyzwania, więc kurs w tych zakładach wynosi 20,00.

Zobowiązanie Betsafe związane z finałem Pucharu Świata

Betsafe chce nagrodzić osiągnięcia sportsmenek rywalizujących w Pucharze Świata. Zawodniczki dostarczają inspiracji kobietom na całym świecie, a Betsafe pragnie uhonorować ich odwagę i siłę. Oprócz dotacji w postaci 1 euro za każde opublikowane na Instagramie zdjęcie, Betsafe obiecuje przekazać Fundacji Różowej Wstążki kwotę 10 tys. euro za każdą bramkę zdobytą w finale Pucharu Świata. Również w przypadku bezbramkowego wyniku Betsafe przekaże Fundacji 10 tys. euro, jednak im więcej goli, tym większa dotacja.

Kursy w zakładach dotyczących zawodniczek, które pokażą się na boisku w różowych biustonoszach sportowych podczas meczów Pucharu Świata, przedstawiają się następująco:

USA 10,00

Japonia 20,00

Anglia 10,00

Niemcy 14,50

Więcej informacji pod adresem: www.betsafe.com

Betsafe.com

Portal Betsafe jest obecnie jednym z czołowych światowych serwisów oferujących gry online. Z jego usług korzysta ponad 450 tys. klientów z przeszło 100 krajów. Serwis oferuje swoim klientom szeroką gamę innowacyjnych produktów, w tym m.in. poker, zakłady sportowe i gry kasynowe. Od swojej oficjalnej premiery w styczniu 2006 r. Betsafe zyskał pozycję jednego z najbardziej zaufanych i pewnych (wiarygodnych) spółek hazardowych na rynku.

Wersja źródłowa informacji dostępna w serwisie businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150704005001/en/

Źródło: Betsafe

KONTAKT: