ETX Capital przejmuje klientów Alpari

26.03.2015, 15:49aktualizacja: 26.03.2015, 15:49

ETX Capital, brytyjska platforma udostępniająca platformę internetową do zawierania transakcji na rynkach walutowych oraz kontraktach CFD, przejął listę klientów Alpari od jej specjalnego administratora - firmy KPMG.

"Jesteśmy bardzo przejęci tą transakcją, ponieważ łączy ona nasze dwa priorytety: rozwój platformy MT4 oraz rozwój naszej międzynarodowej bazy klientów - powiedział dyrektor generalny ETX Capital, Andrew Edwards. - Wiemy, że ostatnie kilka miesięcy było trudne dla klientów Alpari. Nasza firma, zapewniając dostęp do kilku platform oraz obsługę klienta w wielu językach, jest w stanie odpowiedzieć na ich potrzeby. Klienci mogą starać się odzyskać swoje fundusze samodzielnie na drodze procesu administracyjnego, mamy jednak nadzieję, że przyjmą naszą propozycję pomocy w ułatwieniu przeniesienia funduszy do ETX Capital".

John Wilson, prezes ETX: "ETX odnotował bardzo dobre wyniki w pierwszym kwartale pomimo problemów, które pogrążyły Alpari. W 2014 roku odnotowaliśmy rekordowe zyski, a ta transakcja jeszcze bardziej przyśpieszy nasz rozwój".

ETX Capital jest wiodącym dostawcą rozwiązań internetowych do handlu online dla międzynarodowych klientów detalicznych. Klienci ETX Capital mogą zawierać transakcje na rynkach walutowych, CFD i spreadach za pomocą platformy MT4 oraz platform ETX do handlu aktywami, takimi jak: waluty, indeksy, towary oraz akcje.

ETX Capiatal został założony w 1965 roku, firma oferuje rozwiązania umożliwiające handel online od 2002 roku. Obecnie oferta firmy obejmuje ponad 6 000 instrumentów na 20 światowych rynkach, zatrudnia 150 pracowników w Wielkiej Brytanii oraz posiada oddziały w wielu innych krajach.

Uwagi dla wydawców:

Główna siedziba ETX Capital znajduje się w Londynie, a jej działalność jest autoryzowana i regulowana przez Financial Conduct Authority - numer rejestracji: 124721 - a środki klientów (do 50 000L na jednego klienta) są chronione przez Financial Services Compensation Scheme.

ETX jest prywatną firmą, której właścicielem jest JRJ Group, firma typu private equity, oraz BXR Group, międzynarodowa prywatna firma inwestycyjna z osiemnastoletnim doświadczeniem i wielomiliardowym portfolio.

Źródło: ETX Capital

Data publikacji 26.03.2015, 15:49