Polski start-up w finale konkursu British Telecom

27.01.2015, 18:58aktualizacja: 27.01.2015, 18:58

Moda
Polska firma T-Teleport została finalistką konkursu "Delighting tomorrow's customer" organizowanego w Londynie przez British Telecom. W pierwszym etapie pokonała ponad 70 firm i stanęła do wyścigu o nagrodę główną wraz z 7 innowacyjnymi projektami z całej Europy. To jedyny polski start-up, który doszedł do finału tej edycji konkursu organizowanego przez angielskiego giganta telekomunikacyjnego.

Na wezwanie do walki o główną nagrodę British Telecom odpowiedziało niemal 80 start-upów z całej Europy. W pierwszym etapie konkursu jury oceniało potencjał rozwiązań pod względem interakcji klient-dostawca, zwiększenia efektywności obsługi klienta oraz poziom jego zadowolenia. Istotne było także wykorzystanie nowoczesnych narzędzi do pomiaru i analizy ważnych parametrów, takich jak zachowanie klienta w czasie procesu obsługi oraz jej efektywność. Do finału konkursu zakwalifikowało się 8 projektów. Wśród nich była także firma T-teleport.

"Nasze rozwiązanie zostało uszyte na miarę, specjalnie dla sektora obsługi klienta - powiedział podczas gali rozdania nagród Prezes Zarządu T-Teleport, Artur Kaliszewski. - Nasz innowacyjny pomysł został doceniony przez członków jury. Miejsce w finale to wyróżnienie, które daje nam zupełnie nowe możliwości i zapewnia dostęp do wdrożeń systemu T-teleport na terenie Wielkiej Brytanii na interesującą skalę".

BT Infinity Lab, założone i finansowane przez British Telecom, oraz TechHub zorganizowały konkurs już po raz czwarty. Ostatnia jego edycja pod hasłem "Delighting tomorrow's customer" skierowana była do start-upów tworzących rozwiązania dla sektora obsługi klienta.

T-teleport to innowacyjny system Rozproszonej Obsługi Klienta w terenie, którego funkcjonalność oparta została na podstawach naukowych oraz doświadczeniu jego pomysłodawców w sprzedaży i obsłudze klienta. T-teleport wykorzystuje nowoczesną technologię T-hypersense pozwalającą operatorowi obsługiwać klienta zdalnie, w czasie rzeczywistym i z każdego miejsca na świecie. Może być wsparciem sprzedaży produktów i usług w wielu sektorach gospodarki oraz dziedzinach życia. Spółka T-teleport jest jedną z nowych inwestycji Tech Gravity Ventures, funduszu założonego przez Tomasza Wileńskiego.

KONTAKT:

Artur Kaliszewski

Prezes Zarządu T-Teleport Sp. z o.o.

tel. kom. +48 698 880 949

e-mail: ak@t-teleport.com

www.t-teleport.com

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 27.01.2015, 18:58
Źródło informacji T-Teleport Sp. z o.o.