HUBSTYLE SA (30/2020) Przyjęcie planu połączenia Spółki ze spółką 3R Studio Mobile sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu

28.09.2020, 21:14aktualizacja: 28.09.2020, 21:14

Raport bieżący z plikiem 30/2020

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 26/2020 w sprawie decyzji o zamiarze połączenia Hubstyle S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: "Emitent" lub "Spółka") jako Spółką Przejmującą ze spółką 3R Studio Mobile sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (KRS: 0000374945) jako Spółką Przejmowaną (dalej: "Spółki Przejmowana"), Zarząd Emitenta niniejszym informuje, że w dniu 28 września 2020 r. Emitent oraz Spółka Przejmowana podpisały uzgodniony na podstawie art. 498 ustawy z dnia 15 września 2000 r. Kodeks spółek handlowych (dalej: "KSH") plan połączenia, którego treść wraz z załącznikami stanowi załącznik do niniejszego raportu bieżącego.

Połączenie nastąpi w trybie art. 492 §1 pkt 1 KSH, tj. poprzez przeniesienie całego majątku Spółki Przejmowanej na Spółkę w drodze sukcesji uniwersalnej oraz rozwiązanie Spółki Przejmowanej bez przeprowadzenia jej likwidacji (łączenie przez przejęcie).

Na skutek Połączenia zostanie podwyższony kapitał zakładowy Spółki Przejmującej z kwoty 4 150 000,00 PLN (słownie: cztery miliony sto pięćdziesiąt tysięcy złotych) do kwoty 7 383 774,60 PLN (słownie: siedem milionów trzysta osiemdziesiąt trzy tysiące siedemset siedemdziesiąt cztery 60/100 złotych) tj. o kwotę 3 233 774,60 PLN (słownie: trzy miliony dwieście trzydzieści trzy tysiące siedemset siedemdziesiąt cztery 60/100 złotych). Podwyższenie kapitału nastąpi w drodze emisji 32 337 746 (słownie: trzydzieści dwa miliony trzysta trzydzieści siedem tysięcy siedemset czterdzieści sześć) akcji zwykłych na okaziciela serii K, o wartości nominalnej 0,10 PLN (słownie: dziesięć groszy) każda, które zostaną wydane wspólnikom Spółki Przejmowanej w związku z połączeniem, proporcjonalnie do posiadanych przez nich udziałów w Spółce Przejmowanej.

Na skutek Połączenia zostanie zmieniony statut Spółki tj. § 1 ust. 1 oraz § 3 ust. 1 i 2 statutu Spółki otrzymają nowe brzmienie, do § 2 ust. 1 statutu Spółki zostaną dodane punkty od 43) do 57). Projektowana treść statutu Spółki została zawarta w załączniku nr 1 do Planu Połączenia, stanowiącego załącznik do niniejszego raportu bieżącego.

Przeniesienie majątku Spółki Przejmowanej na Spółkę nastąpi w dniu wpisania połączenia do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego dla Emitenta.

Zarząd Emitenta informuje także, że zgodnie z art. 500 § 21 KSH w zw. z art. 500 § 2 KSH, plan połączenia udostępniony będzie do publicznej wiadomości na stronie internetowej Spółki: www.hubstyle.pl oraz na stronie internetowej Spółki Przejmowanej: www.3rstudio.com aż do dnia zakończenia Walnego Zgromadzenia Spółki i Zgromadzenia Wspólników Spółki Przejmowanej, na których zostaną podjęte uchwały o połączeniu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz