Andersen Global zwiększa swój zasięg na Karaibach

02.07.2020, 18:22aktualizacja: 02.07.2020, 18:22

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global ogłasza zawarcie umowy o współpracy z mającą siedzibę w portorykańskim San Juan BDO Tax LLC kancelarią podatkową świadczącą kompleksowe usługi. Podpisanie umowy zaznaczyło debiut stowarzyszenia w regionie.

Założoną w 2000 r. kancelarię BDO Tax LLC prowadzi wspólnik zarządzający Gaby Hernandez przy wsparciu ponad 140 specjalistów. Kancelaria świadczy szereg usług z zakresu doradztwa podatkowego i biznesowego dla ponad 3000 klientów, z uwzględnieniem zagadnień cen transferowych, usług na rzecz klientów prywatnych, doradztwa transakcyjnego, kontraktów rządowych, usług z zakresu rachunkowości i zgodności z przepisami podatkowymi, ze szczególnym uwzględnieniem międzynarodowego doradztwa podatkowego i związanego z podatkami nakładanymi na podmioty zagraniczne.

„Jako osoba, która wcześniej współpracowała z Arthur Andersen, doceniam znaczenie i wpływ pracy z podobnie myślącymi ludźmi, którzy wyznają podobne wartości wykazują się zaangażowaniem wobec klientów - powiedział Gaby. - Współpraca z Andersen Global zwiększa naszą zdolność do płynnego świadczenia usług na skalę globalną oraz zapewniania ich kompleksowego zakresu”.

„Gaby zbudował jedną z najsilniejszych praktyk w regionie, a teraz jego kancelaria będzie świadczyć szeroki zakres synergistycznych usług na poziomie regionalnym w miarę poszerzania zasięgu stowarzyszenia na Karaibach - powiedział Mark Vorsatz, przewodniczący Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. - Gaby i jego zespół podzielają nasze zaangażowanie na rzecz dobrego zarządzania, niezależności i przejrzystości i jestem pewien, że możemy współpracować, aby rozszerzyć globalną platformę naszej organizacji i jej możliwości w tym regionie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 177 lokalizacjach.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200702005110/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: