LLVISION oferuje kompletne rozwiązania w zakresie pomiaru temperatury na odległość jako narzędzia w walce z COVID-19

04.06.2020, 11:06aktualizacja: 04.06.2020, 11:06

Pekin, 3 czerwca 2020 /PRNewswire/ -- W odpowiedzi na pandemię COVID-19 spółka LLVISON, pionier i lider w zakresie usług AR dla przedsiębiorstw, wprowadziła do obiegu opartą na sztucznej inteligencji i AR parę okularów o podwójnym spektrum do pomiaru temperatury.

Uaktualnione inteligentne okulary GLXSS SE-IR niosą ze sobą ulepszone doświadczenia interakcji. Zostały wyposażone w szybki i dokładny system pomiaru temperatury, który pomoże przedsiębiorstwom w organizacji powrotu do pracy.

W celu rozwiązania problemu braku prowadzenia działalności i zarządzania na miejscu spowodowanego restrykcjami dotyczącymi przemieszczania się LLVision wprowadziło także najnowszą wersję platformy współpracy zdalnej ARISE. Platforma ta stanowi kompleksowe rozwiązanie, które pozwala użytkownikom na rozwiązywanie problemów i przeprowadzanie testów, a także na śledzenie wyników biznesowych, z zaawansowanymi funkcjami zdalnej współpracy, takimi jak zdalne rozpoznawanie i analiza danych przy pomocy sztucznej inteligencji.

„Pandemia COVID-19 ma bardzo negatywny wpływ na przedsiębiorstwa. Aby pomóc firmom w sprostaniu tym wyzwaniom uaktualniliśmy naszą platformę współpracy zdalnej, która umożliwia niezakłócone korzystanie z naszych funkcjonalności przez klientów i obsługę” - powiedział Roy Lou, dyrektor produktowy LLVISION.

Uaktualnienie produktu: GLXSS SE_IR

Poprzez zastosowanie zaawansowanych technologii, takich jak algorytmy oparte na sztucznej inteligencji oraz podwójne spektrum obrazowania, uaktualnione okulary GLXSS SE_IR nie tylko pozwalają na automatyczny pomiar temperatury, ale także osiągają lepszy czas przetwarzania danych, ich dokładności oraz wymiaru.

Rozwiązanie jest obecnie wykorzystywane w ponad 30 zakładach i 50 lotniskach, punktach odprawy celnej, szkołach i parkach przemysłowych na terenie Chin. Usługę LLVISON przedstawiono także w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Indiach, Niemczech, Włoszech, Malezji, Tajlandii, Australii, na Filipinach, w RPA, Pakistanie, Chile, Indonezji i Arabii Saudyjskiej.

1. Dokładność +/-0.3°C gwarantowana przez algorytm podwójnego spektrum z rozpoznaniem czoła badanego, systemem korygowania błędów i technologią kalibracji pozwalającą na dostosowanie urządzenia do ciemnoskórych osób.

2. Okulary AR pozwalają na bezpieczne dokonywanie pomiaru, ponieważ są w stanie zmierzyć temperaturę wielu osób pozostających w ruchu z odległości 3 metrów oraz wykryć twarze badanych nawet z odległości 8 metrów.

3. Okulary o mocy obliczeniowej 1T Flops/W i nowoczesnym układzie scalonym pozwalają na nieprzerwane rozpoznanie 200 osób na minutę w czasie rzeczywistym.

4. Każdy wynik pomiaru może być powiązany z wynikiem rozpoznania twarzy, czasem, lokalizacją, obrazem wykonanym na miejscu oraz innymi informacjami, a także zapisany i zgłoszony do platformy zarządzania.

Platforma do zdalnej współpracy

Firma LLVISION ponadto unowocześniła swoją platformę przemysłową do współpracy zdalnej, aby zapewniać kompleksowe rozwiązanie w zakresie obsługi terenowej łączące w sobie rzeczywistość rozszerzoną i sztuczną inteligencję, ograniczając koszty operacyjne i podnosząc wydajność zarządzania w firmach i parkach przemysłowych.

1. Inteligentne okulary GLXSS SE AR zgodne z IP67 ważą zaledwie 33,4 g i są testowane za pomocą MIL-STD. Produkt jest kompatybilny z hełmami, goglami i innymi środkami ochrony indywidualnej

2. Funkcja perspektywy pierwszoosobowej zapewnia wrażenie głębi przy wymianie plików wideo i spotkaniach audio i wideo z udziałem wielu osób.

3. Do filmów wideo ma zastosowanie znacznik rozszerzonej rzeczywistości w czasie rzeczywistym, który służy do automatycznego śledzenia ruchu. Rozwiązanie obsługuje również znaczniki dodatkowe zrzutów ekranu.

4. Ponadto urządzenie obsługuje dwustronne przesyłanie obrazów, tekstu i popularnych plików. Zdjęcia i tekst będą automatycznie wyświetlane na ekranie okularów.

5. Platformę współpracy zdalnej Arise można zastosować w obsłudze na miejscu, która obejmuje zarządzanie procesami operacyjnymi, zarządzanie zasobami parku i rozpoznawanie z wykorzystaniem sztucznej inteligencji.

LLVISION

LLVISION, jako specjalista w zakresie firmowych usług z zastosowaniem rozszerzonej rzeczywistości i sztucznej inteligencji, dostarcza powiązany sprzęt i wsparcie oprogramowania. Rozwiązanie LLVISION jest obecnie szeroko stosowane w różnych sektorach, takich jak bezpieczeństwo, przemysł i opieka zdrowotna. Firma świadczy usługi dla ponad 5000 przedsiębiorstw na świecie, pozwalając klientom na zaoszczędzenie ponad 100 milionów dolarów na kosztach podróży.

W 2020 r. jako jeden z pierwszych partnerów SAP produkujących inteligentne okulary AR, firma LLVISION wspólnie z SAP uruchomiła AR FSM, tworząc nowej generacji rozwiązanie z zakresu obsługi terenowej z wykorzystaniem rozszerzonej rzeczywistości.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1176238/3_0.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1176239/SAP.jpg