Marka Jeep i poszukiwanie niespodzianek „Easter Eggs”

10.04.2020, 14:57aktualizacja: 10.04.2020, 14:57

FCA Polska/Jeep® Easter Eggs
- „Easter Eggs” to stylistyczne perełki ukryte przez projektantów w samochodach marki Jeep, by zaskakiwać i zachwycać klientów.
<p>- „Easter Eggs” zwiększają pozytywne odczucia klienta w odkrywaniu nowego samochodu.
<p>- Ten dowód kreatywnej pasji stylistów potwierdza, że projektowanie modeli Jeepa jest również dobrą zabawą.

W okresie wielkanocnym powszechną tradycją jest dekorowanie jajek („Easter eggs”) i ukrywanie ich w najbardziej nieoczekiwanych zakątkach domu, by dzieci mogły przyłączyć się do ekscytujących poszukiwań skarbów. W ten sposób, dom i jego otoczenie ożywiają małe, atrakcyjne niespodzianki, które dostrzegą tylko najbardziej uważne oczy.

Podobną tradycję ma marka Jeep. „Easter Eggs” to nieodłączny element w procesie tworzenia każdego samochodu i wyjątkowa, wyróżniająca się cecha konstrukcyjna. „Easter Eggs” to motywy dekoracyjne, które styliści Jeepa ukrywają w projektowanych samochodach tak, by ich właściciele mogli cały czas je odnajdywać.

Projektanci „Easter Eggs” dodają element zaskoczenia w poznawaniu nowego auta, dodatkowo zwiększając przyjemność jego odkrywania. Są dowodem kreatywnej pasji i potwierdzają, że tworzenie samochodów marki Jeep może być również dobrą zabawą.

Te ukryte stylistyczne perełki są wyjątkowe i nieoczekiwane, zmieniają się w zależności od modelu i mogą znajdować się zarówno na nadwoziu, jak i we wnętrzu. Początkowo „Easter Eggs” były dodatkiem do grafiki umieszczanej na wybranej części pojazdu, ale z czasem stały się wyjątkowym elementem designu marki.

Często, dla podkreślenia korzeni w projektowaniu Jeepa, są to stylistyczne elementy przywołujące dziedzictwo Jeepa, na przykład siedmioszczelinową kratę wlotu powietrza lub kultowe modele, jak Wrangler. Innym razem „Easter Eggs” czerpią inspirację z natury lub z ducha przygody. Nierzadko można je znaleźć w praktycznych miejscach, jak schowki, gdzie klienci mogą odkrywać je podczas codziennego użytkowania samochodu.

Obecnie tradycja ta jest kontynuowana w odniesieniu do każdego nowego modelu Jeepa. Już wkrótce klienci będą mieli okazję znaleźć „Easter Eggs” ukryte w modelach Jeep Renegade i Compass 4xe, które w najbliższym czasie zastaną wprowadzone na rynek.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 10.04.2020, 14:57