Reckitt Benckiser wspiera polskie szpitale w walce z pandemią

07.04.2020, 15:42aktualizacja: 07.04.2020, 15:42

Reckitt Benckiser maski dla szpitali (1)
Reckitt Benckiser, globalna firma produkująca i dystrybuująca środki higieny, wyroby medyczne i produkty lecznicze, jak Nurofen, a także żywność m.in. mleko modyfikowane marki Enfamil Premium oraz linię środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego stosowanych w alergii na mleko krowie – Nutramigen, przekazała blisko 30 tysięcy masek ochronnych dla polskich oddziałów i klinik neonatologicznych i pediatrycznych. Trafiły one do ponad 80 oddziałów i klinik. Firma świadomie wybrała oddziały pediatryczne i neonatologiczne, chcąc w ten sposób wspomóc pracujący tam personel w opiece nad najmłodszymi pacjentami. Reckitt Benckiser wyraża głęboką wdzięczność wszystkim osobom zaangażowanym w walkę z pandemią.

Reckitt Benkciser prowadzi też międzynarodowy portal edukujący o COVID-19 (www.covid-19facts.com), na którym publikowane są zweryfikowane i pochodzące z wiarygodnych źródeł informacje dotyczące koronawirusa. Portal dostarcza wiedzy i aktualnych faktów na temat choroby, obala mity i podaje jasne wskazówki dotyczące wykrywania objawów i zapobiegania zakażeniu. W ten sposób Reckitt Benckiser uczestniczy w ważnych działaniach edukacyjnych i zapobiega rozprzestrzenianiu się błędnych informacji na temat wirusa. W aktualnej sytuacji firma wspiera lokalne rynki w wielu miejscach świata, do których dotarła epidemia, dostosowując swoje działania pomocowe do występujących tam potrzeb.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 07.04.2020, 15:42