Miasto Chengdu w południowo-zachodnich Chinach założy 11 przemysłowych funduszy z prognozą zgromadzenia 1 biliona dolarów

16.12.2019, 14:30aktualizacja: 16.12.2019, 14:30

CHENGDU, 16 grudnia 2019 r. /PRNewswire/ -- W czwartek odbył się szczyt 2019 Western China Capital Innovation Summit, któremu przewodziło miejskie biuro regulacji finansowych Chengdu. Gospodarzem szczytu była organizacja Chengdu Media Group, a organizatorem - National Business Daily. Szczyt odbył się w Tianfu International Fund Town w położonym w południowo-zachodniej części Chin mieście Chengdu.

Jednym z ważniejszych wydarzeń w trakcie szczytu było uroczyste podpisanie przez organizacje zarządzające funduszami umowy powołującej do życia fundusz przemysłowy 5+5+1. Fundusz 5+5+1 ma kierować i zasilić rozwój zaawansowanego przemysłu, nowoczesnych usług i branż nowej gospodarki.

Spółka podległa zaangażowana w zarządzanie funduszem przemysłowym w Chengdu Jiaozi Financial Holding Group Co Ltd podpisała umowy z 11 instytucjami zarządzającymi, w tym Shanghai SIIC Fund Management Co Ltd, Shanghai Stone Capital Co Ltd, spółką podległą instytucji zarządzającej funduszem inwestycji w talent Shenzhen HTI Group Co Ltd, Shenzhen GTJA Investment Group Co Ltd, Founder H Fund Co Ltd, a także Chengdu Innovation Venture Capital Co Ltd.

Zgodnie z umowami ustanowionych zostanie 11 pomniejszych funduszy branż rozwijających się w ramach funduszu 5+5+1. Celem jest zgromadzenie około 8 miliardów juanów (1,1 miliarda dolarów).

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1055276/2019_Western_China_Capital_Innovation_Summit.jpg

Źródło: NATIONAL BUSINESS DAILY

Data publikacji 16.12.2019, 14:30