Spółka Leasys S.p.A należąca do Grupy Fiat Chrysler Automobiles Bank już w Polsce

16.12.2019, 12:38aktualizacja: 16.12.2019, 12:38

Leasys S.p.A - logo
Leasys S.p.A, lider w dziedzinie usług mobilności 360 zarządzany przez FCA Bank pod kierownictwem Claudio Catanii rozpoczął działalność również w Polsce – na rynku wykazującym duże zainteresowanie i szczególną aktywność w dziedzinie innowacyjnych rozwiązań w zakresie mobilności.

"Pojawienie się Leasys w Polsce to ważny moment ekspansji na kluczowym rynku dla naszej firmy - powiedział Alberto Grippo, prezes Zarządu Leasys S.p.A. - Naszym celem jest utrzymanie wzrostu konkurencyjności, abyśmy mogli zaspokoić potrzeby wszystkich naszych międzynarodowych klientów".

Leasys będzie oferował w Polsce nie tylko własne rozwiązania w zakresie wynajmu, ale także klasyczne usługi finansowe w zakresie leasingu wraz z ofertą ubezpieczeniową FCA Banku wspierającą bezproblemowe korzystanie z mobilności. Klienci będą mieli do dyspozycji wachlarz możliwości ubezpieczeniowych m.in. ubezpieczenie spłaty leasingu (Bezpieczny Leasing), ubezpieczenie straty finansowej/utraty wartości fakturowej (GAP Index/GAP Faktura), ubezpieczenia komunikacyjne, a także Roadside Assistance (pomoc drogowa).

Spółka oferuje najnowocześniejsze, własne rozwiązania mobilne oraz wprowadza unikatową paletę usług na rynku dążąc do zwiększenia udziału w Polsce, która w ostatnich latach wyróżniała się jako europejski lider wzrostu gospodarczego.

Leasys S.p.A to spółka założona we wrześniu 2001 r., która w 100% należy do Grupy FCA Bank spółki joint venture FCA Italy SpA oraz Crédit Agricole Consumer Finance.

Leasys oferuje osobom prywatnym i firmom każdej wielkości kompleksowy i innowacyjny zakres usług mobilnych począwszy od wynajmu krótko i długoterminowego, wynajmu kontraktowego poprzez usługi peer-to-peer oraz usługi car-sharingu oferowane za pośrednictwem platformy U Go. Pod szyldem Clickar jest jedną z głównych włoskich firm zajmujących się sprzedażą samochodów używanych online.

Główna siedziba spółki znajduje się we Włoszech, a od 2017 roku spółka rozszerza swoją działalność w Europie prowadząc działalność w Hiszpanii, Francji, Wielkiej Brytanii, Niemczech, Belgii i Holandii, zarządzając ponad 70000 klientów z flotą około 280000 pojazdów.

W czerwcu 2019 roku Leasys zainaugurował swoje Mobility Stores (sklepy mobilne) znajdujące się na terenie całych Włoch. W tych punktach klienci mają dostęp do wszystkich usług związanych z mobilnością. Wkrótce będą one również dostępne w innych krajach europejskich, w których obecny jest Leasys.

Więcej informacji: www.leasys.com

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE