III Finał Choinki Dobrych Serc - 17.12.2019

16.12.2019, 12:31aktualizacja: 16.12.2019, 12:31

Fundacja Dobrych Inicjatyw (1)
Już 17 grudnia po swoje świąteczne marzenia do Warszawy przyjedzie prawie 400 wychowanków z 19 placówek opiekuńczo – wychowawczych z całego kraju.

Wychowankowie z Białowieży, Łukowa, Małachowa, Kisielan, Supraśla, Krasnego, Zielonki Pasłęckiej, Zambrowa, Warszawy i wielu innych miejscowości wezmą udział w III Finale Choinki Dobrych Serc. Wszyscy będą mieli okazję do wspólnej zabawy, która jest podsumowaniem ich całorocznej aktywności kierowanej przez Fundację Dobrych Inicjatyw.

Hasłem tegorocznego Finału jest #RazemPrzezCałyRok! Jak mówi prezes fundacji – Bartłomiej Jojczyk: „365 dni w roku wspieramy wychowanków z 19 placówek, organizując specjalistyczne warsztaty, podróże zawodowe, stypendia, obozy, wyprawki szkolne i programy wolontariatu. Tworzymy ekosystem narzędzi i rozwiązań, które za kilka lat chcemy wprowadzić do polskiego prawodawstwa. Naszym celem jest rozwiązanie problemu niewystarczającego wsparcia edukacyjnego, społecznego i psychologicznego dla dzieci i młodzieży na poziomie krajowym”.

„Finał odbędzie się w EXPO XXI, gdzie spełni się prawie 400 marzeń mikołajkowych. Każde dziecko otrzyma prezent dzięki zaangażowaniu ponad 900 wolontariuszy z całej Polski. Finał jest również podziękowaniem dla młodzieży, z którą pracujemy. To oni razem z nami organizowali #AkcjęWielkanoc, pukając do drzwi samotnych i ubogich seniorów wręczając im paczkę darów. Aktywnie brali udział w warsztatach z edukacji finansowej, czy projektowej” – wylicza przewodniczący Rady – Szymon Bubiłek.

Podczas Finału będzie mnóstwo atrakcji, których dostarczą Piotr Densiuk (iluzjonista), grupa Skill Fanatikz Crew oraz energiczna trenerka crossfit Andżelika Jeżewska. Muzyka i życzenia rozpoczną okres świąteczny, gdzie obok siebie staną: dzieci, wychowawcy i wolontariusze.

Każdy może mieć swój wkład w pomoc wychowankom w wejściu w dorosłe życie, poprzez finansowe wsparcie Fundacji, ustawiając comiesięczny przelew na program stypendialny. Więcej informacji na www:

Dane Fundacji Dobrych Inicjatyw:

Nr konta: 71 2030 0045 1110 0000 0343 05 90 BNP Paribas

ul. Szczęśliwicka 51, 02-353 Warszawa

Scenariusz III Finału Choinki Dobrych Serc

10:30 - Oficjalne rozpoczęcie III Finału

10:40 - Podziękowania dla instytucji i firm

11:00 - Crossfit w wykonaniu dzieci, wolontariuszy, wychowawców, partnerów – Angelika Jeżewska

11:30 - Pokaz i warsztaty breakdance - Skill Fanatikz Crew

12:00 - Przywołanie św. Mikołaja i wręczanie wymarzonych prezentów

od 12:30 - Catering

13:30 - Występ Iluzjonisty – Piotr Densiuk

14:00 - Wielki tort w kształcie choinki

Motywem przewodnim w czasie wydarzenia będą eksperymenty naukowe z chemii i fizyki. Będą z nami:

- Instytut Chemii Organicznej - Polska Akademia Nauk,

- Studenci z koła naukowego Wydziału Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego - zaprezentują pokazy, eksperymenty z fizyki i chemii.

KONTAKT:

Bartłomiej Jojczyk