Jak skutecznie tworzyć strategie badań i rozwoju w polskim przemyśle?

06.12.2019, 16:32aktualizacja: 06.12.2019, 16:32

Krajowy Punkt Kontaktowy Programów Badawczych UE/baner (1)
Jak zacząć rozwijać swoje innowacyjne projekty, aby móc skutecznie konkurować o środki na badania, rozwój i innowacje? Jak zaczynali najlepsi? Jakie możliwości finansowania swoich pomysłów mają polskie firmy? To pytania, na które organizatorzy zamierzają odpowiedzieć podczas trzeciej konferencji z cyklu „Jak skutecznie tworzyć strategie badań i rozwoju w polskim przemyśle?”, która odbędzie się 16 grudnia 2019 roku.

Wydarzenie skierowane jest do przedsiębiorców stawiających pierwsze kroki w świecie innowacji, chcących budować swoją przewagę konkurencyjną w oparciu o B+R, jak również zainteresowanych aplikowaniem w ostatnich w Horyzoncie 2020 konkursach Europejskiej Rady ds. Innowacji (EIC).Wydarzenie organizowane jest przez Krajowy Punkt Kontaktowy Programów Badawczych UE. Wezmą w nim udział: przedstawiciel Komisji Europejskiej oraz przedstawiciele ministerstw, samorządu i biznesu. Konferencja odbędzie się w Centrum Zarządzania Innowacjami i Transferem Technologii Politechniki Warszawskiej, mieszczącym się przy ul. Rektorskiej 4 w Warszawie.

Konferencja objęta jest patronatem Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego, Ministerstwa Funduszy i Rozwoju Regionalnego oraz Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego. Partnerami konferencji są: Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości, Mazowiecka Jednostka Wdrażania Programów Unijnych, Enterprise Europe Network, Związek Pracodawców Klastry Polskie, Stowarzyszenie Top 500 Innovators, Sieć KPK, IPMA Polska.

Konferencja adresowana jest do polskich firm, od startupów, przez małe i średnie przedsiębiorstwa, po duże firmy, które planują swoją aktywność w obszarze B+R oraz beneficjentów i aplikujących o środki z Horyzontu 2020, Programu Operacyjnego „Innowacyjny Rozwój” i Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego. Udział mogą wziąć także przedstawiciele nauki oraz administracji publicznej.

Podczas wydarzenia zostanie przedstawiona oferta projektu Innovation Coach oraz krajowe i europejskie programy dedykowane finansowaniu badań i innowacji dla przedsiębiorstw. Sesjom plenarnym towarzyszyć będzie cykl warsztatów. Firmy, które odniosły sukces, zaprezentują swoje projekty i opowiedzą, jak zaczynały. Wydarzenie będzie przestrzenią networkingową, umożliwiającą poznanie oferty instytucji wspierających przedsiębiorstwa oraz budowanie kontaktów.

Program i rejestracja na stronie: http://konferencja2019.strategiebplusr.pl/

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE