Premiera teledysku Horsy - Teenage Dream

02.12.2019, 13:26aktualizacja: 02.12.2019, 13:26

Wyspa Tamka/agencja - Horsy, „Teenage Dream” (1)

W dniu premiery Horsy prezentuje nam wideoklip pt. „Teenage Dream”- swoją dźwiękowo-obrazkową wizytówkę stworzoną wspólnie z Vj Emiko. Nieograniczone perwersje rodem z obrazów elektronicznego futuryzmu ZSRR i dystans czynią teledysk Horsy’ego zabawnym i w mocny sposób unikalnym. Piosenka jeszcze przed oficjalną premierą spotkała się z ciepłym przyjęciem publiczności, czego dowodem jest zaproszenie do line-upu artysty przez holenderski festiwal Eurosonic (ESNS).

Horsy debiutował na scenie Electronic Beats festiwalu Nowe Horyzonty, co otworzyło mu furtkę do wrocławskich klubów oraz festiwali takich jak Podwodny Wrocław czy Las Camp.

Za projektem Horsy stoi Tomek Wódkiewicz - muzyk, producent, konstruktor interaktywnych robotów muzycznych. Zanim Horsy stał się Horsym w 2013 roku powołał do życia zespół Joy Pop, którego drugi album gościł jako „płyta tygodnia” w PR Czwórka. Wódkiewicz ma na koncie muzykę do kilku spektakli teatralnych i performansów (współpracował m.in. z Krzysztofem Garbaczewskim czy Eweliną Marciniak) oraz debiut reżyserski „Existenz” w Teatrze Polskim we Wrocławiu. Pisze muzykę do reklam oraz instalacji multimedialnych. W roku 2012 zdobył drugą nagrodę w Międzynarodowym Konkursie Cage’owskim. Pod szyldem „Bioporty” konstruuje interaktywne roboty muzyczne prezentowane m.in. we wrocławskim IP Studio czy na festiwalu Open’er. Jest również producentem odpowiedzialnym za powstanie takich klubów jak warszawskie Cząstki Elementarne czy wrocławska Wyspa Tamka.

YT: https://goo.gl/CJRbaM FB: https://goo.gl/4r75qJ IG: https://goo.gl/resL4m

Kontakt w sprawie pełnej informacji prasowej: twodkiewicz@gmail.com

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 02.12.2019, 13:26