Rozpoczęcie 126. targów kantońskich: otwarta platforma dla wszystkich

16.10.2019, 14:52aktualizacja: 16.10.2019, 14:52

GUANGZHOU, Chiny, 16 października 2019 r. /PRNewswire/ -- 126. edycja Chińskich Targów Importu i Eksportu, zwanych dalej targami kantońskimi lub targami, przyciągnęła od 15 października 2019 r. ponad 25 000 firm do 1,18 milionów metrów kwadratowych powierzchni wystawowej w Guangzhou. Wśród uczestników znajdują się międzynarodowi nabywcy z ponad 210 krajów i regionów.

Xu Bing, rzecznik targów kantońskich i zastępca dyrektora generalnego Chińskiego Centrum Handlu Zagranicznego podkreślił, że targi kantońskie są świadkami przemian w handlu w ciągu 70 lat od powstania Chińskiej Republiki Ludowej, a 126. edycja targów ma duże znaczenie, jeżeli chodzi o zapewnienie stabilności i jakości wzrostu w handlu zagranicznym.

126. edycja targów jest areną nieustannego rozwoju współpracy międzynarodowej. W ramach programu globalnego partnerstwa targów kantońskich targi znalazły 128 partnerów w 72 krajach i regionach. W pawilonie międzynarodowym pojawi się 11 delegacji krajowych, w tym Japonia i Kanada po raz pierwszy zaprezentują swoje nowe produkty. W sumie 642 firmy zza granicy zaprezentują produkty, z czego 60% wystawców wywodzi się z krajów położonych wzdłuż Inicjatywy Pasa i Drogi. Wraz z wystawcami z Chin w pawilonach krajowych, które obejmują 16 różnych kategorii produktów, targi kantońskie staną się tym samym wielofunkcyjną, zintegrowaną platformą wspierającą promocję otwartości w regionie i rozwoju przemysłu.

Targi kantońskie przyjęły innowacyjne podejście do marketingu i pozostały wierne zasadom „innowacji, specjalizacji, nakierowania i subtelności" oraz skupiły się na najważniejszych sekcjach i rynkach docelowych. Dzięki temu doświadczenia uczestników przepełnione są wygodą, transakcje są bezpieczniejsze, a nabywcy mogą liczyć na wyższe zwroty.

Targi obejmą także ponad 20 forów z motywami przewodnimi obejmującymi kontrolę nad ryzykiem, waluty, dopasowywanie popytu i podaży oraz inne ważne trendy. Jednym z gwoździ programu jest Międzynarodowe Forum Rozwoju Handlu przy Targach Kantońskich 2019. Wydarzenie zgromadzi specjalistów z branży, którzy dyskutować będą na temat przemian w międzynarodowej sytuacji gospodarczej i handlowej i reakcji na złożone, międzynarodowe zasady handlowe. Forum umożliwi także rozmowy na temat możliwości w ramach Inicjatywy Pasa i Drogi.

O targach kantońskich

Od 1957 roku Chińskie Targi Importu i Eksportu, znane także jako targi kantońskie, odbywają się dwa razy do roku, wiosną i jesienią, w Guangzhou. Targi są najbardziej kompleksową wystawą z najdłuższymi tradycjami, najwyższym poziomem, największą skalą i największą liczbą produktów, a także z najszerszym zakresem krajów pochodzenia nabywców oraz najwyższym poziomem obrotu w Chinach.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1011715/126th_Canton_Fair.jpg

Źródło: Canton Fair