Cision organizuje drugą doroczną konferencję CommsCon

16.10.2019, 12:22aktualizacja: 16.10.2019, 12:22

LONDYN, 16 października 2019 r. /PRNewswire/ -- Firma Cision (NYSE: CISN), wiodący międzynarodowy dostawca oprogramowania i usług tzw. earned media na potrzeby specjalistów w PR i marketingu, ogłosiła dziś organizację drugiego dorocznego wydarzenia CommsCon. Konferencja, która odbędzie się 26 listopada w Londynie połączy eksperckie opinie i dyskusje panelowe na wiele tematów powiązanych z ewolucją komunikacji i PR. Harmonogram konferencji został opracowany przy współpracy z „PRWeek" i „CorpComms" i obejmuje prelekcje kluczowe, panele dyskusyjne i sesje studiów przypadku.

„Cision z radością organizuje CommsCon w Londynie już drugi rok z rzędu. Wydarzenie jest autentyczną platformą pozwalającą na wymianę wiedzy i uczenie się od siebie ekspertów komunikacji – skomentował Keir Fawcus, starszy wiceprezes w Cision na obszar EMEA. – Wyglądamy możliwości rozpoczęcia rozmów, które dadzą użytkownikom dostęp do wiedzy i wniosków, które mogą przenieść na grunt własnych organizacji” – dodał dyrektor.

Szczegółowy harmonogram:

CommsCon to dzień pełen dyskusji i debat, którego celem jest zapewnienie dostępu do wiedzy i poruszenia tematów, które inspirują liderów w planowaniu strategii komunikacji na rok 2020. Konferencja obejmie następujące sesje.

- Prelekcja kluczowa: Unmasking the Fleet Street Fox - Fleet Street Fox, czyli Susie Boniface, kolumnistka „Daily Mirror", komentatorka i autorka opisuje, jak status anonimowego blogera z ogromną publicznością w mediach społecznościowych pozwolił jej na pisanie w kontrowersyjnym i autentycznym stylu oraz wyjaśnia powody ujawnienia swojej tożsamości.

- Studium przypadku: The Font of all Wisdom - Modernising One of the World's Oldest Brands - Adrian Harris, dyrektor do spraw cyfrowych w Kościele Anglii, zaprezentuje strategię transformacji komunikacji cyfrowej kościoła, w tym nagradzaną kampanię Alexa Skill.

- Panel dyskusyjny: What's around the corner? - Czas zapomnieć o Brexicie i potyczkach politycznych. Eksperci w zakresie komunikacji muszą posiadać umiejętność skanowania horyzontu i rozpoznawania kwestii, które wywrą wpływ na organizacje w przyszłości. Panel ekspertów podzieli się prognozami na temat zbliżających się kwestii międzynarodowych, które należy dodać do listy ważnych czynników.

Szczegóły wydarzenia:

- data: wtorek, 26 listopada 2019 r.,

- godzina: 09:30 - 17:30,

- miejsce: Hawker House, Canada Street, London SE16 7PJ.

Dodatkowe informacje na temat CommsCon i rejestrację można znaleźć na stronie commscon.cision.co.uk.

O Cision

Firma Cision Ltd. (NYSE: CISN) jest wiodącym, międzynarodowym dostawcą oprogramowania tzw. earned media i usług na potrzeby specjalistów PR i komunikacji marketingowej. Oprogramowanie firmy Cision umożliwia użytkownikom identyfikację najważniejszych osobistości wpływowych, tworzenie i dystrybucję treści o znaczeniu strategicznym oraz pomiar zasięgu komunikacji. Firma Cision zatrudnia ponad 4000 pracowników w 22 biurach w obu Amerykach oraz na obszarach EMEA i APAC. Więcej informacji na temat nagradzanych produktów i usług firmy, włączywszy platformę Cision Communications Cloud®, można znaleźć na stronie www.cision.com lub obserwując firmę Cision w serwisie Twitter pod nazwą @CisionUK.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1010585/Cision_CommsCon_2019.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/467136/cision_logo.jpg