Andersen Global wchodzi na rynek Kamerunu

16.10.2019, 10:45aktualizacja: 16.10.2019, 10:45

Kamerun jest już osiemnastym krajem Afryki, w którym stowarzyszenie będzie prowadzić swoją działalność.

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global z dumą ogłasza zawarcie umowy o współpracę z kancelarią Muluh & Partners, firmą świadczącą usługi z zakresu prawa posiadającą siedzibę w Douala w Kamerunie. Przez okres zaledwie dwóch lat Andersen Global zwiększyło zasięg swojej działalności o 18 afrykańskich krajów.

Od momentu założenia w 2012 r. kancelaria Muluh & Partners, posiadające pięciu partnerów, świadczy pełen zakres usług. Jej adwokaci zajmują się doradztwem prawnym i podatkowym na rzecz klientów z sektorów górnictwa, lotnictwa, bankowości i finansów, w zakresie alternatywnych metod rozstrzygania sporów, cyberprzestępczości, imigracji, energetyki, eksploatacji lasów, przestępczości międzynarodowej, agrobiznesu, analiz due diligence, handlu międzynarodowego, własności intelektualnej, gospodarki morskiej, usług biznesowych / na rzecz osób prawnych, kontraktów oraz przepisów prawa regulujących technologie informacyjno-komunikacyjne.

„Nasza filozofia jest prosta: oferujemy najwyższej jakości usługi, traktujemy klientów jak członków rodziny i gwarantujemy im transparentność całego procesu – powiedział Jude Muluh, dyrektor zarządzający kancelarii Muluh & Partners. - Współpraca z Andersen Global podniesie jakość naszych usług i jesteśmy podekscytowani perspektywą współpracy z kancelariami członkowskimi i współpracującymi z Andersen Global”.

„Jude Muluh i cały zespół kancelarii Muluh & Partners są zmotywowani i pełni entuzjazmu. Oprócz działalności prawniczej omawialiśmy również perspektywy znacznego poszerzenia platformy podatkowej w celu świadczenia usług w sposób bardziej wszechstronny - powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. - Podzielam zapał grupy, która, wraz z kilkoma innymi strategicznymi partnerami, pozwoli nam prowadzić jeszcze skuteczniejszą działalność w całym regionie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 152 lokalizacjach.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191015005006/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: