Spółka Mattel® wprowadza na rynek grę wyścigową Hot Wheels™ Infinite Loop – pierwszą w historii darmową grę pod szyldem Hot Wheels®

22.08.2019, 18:33aktualizacja: 22.08.2019, 18:33

Kultowa seria dostępna na urządzeniach mobilnych i przeznaczona dla graczy w wieku od 13 lat.

El Segundo, Kalif. - (BUSINESS WIRE) - Spółka Mattel, Inc. (NASDAQ: MAT) poinformowała dziś o wydaniu nowej gry wyścigowej Hot Wheels™ Infinite Loop, w której pojazdy z kultowej serii Hot Wheels® przeniesione zostają na urządzenia mobilne w ramach ostatecznego pojedynku zakładającego niszczenie pozostałych wozów, poprzez zderzanie się z nimi. Pojawienie się gry zbiega się z terminem Gamescom – jednego z największych w Europie targów gier cyfrowych, organizowanego w niemieckiej Kolonii. „Hot Wheels Infinite Loop” jest dostępna w App Store na urządzenia iPhone oraz iPad i pozwala fanom serii na nową formę spotkania ze znaną marką.

W Hot Wheels Infinite Loop, będącej pierwszą w historii darmową grą opublikowaną przez firmę Mattel bazującą na serii Hot Wheels, pojazdy przy zabawie z którymi fani dorastali zostały przedstawione w nowej odsłonie. Gra łączy w sobie wyścigi i zbieranie kolejnych aut i jest przeznaczona dla graczy w wieku od 13 lat.

Częścią zabawy z pojazdami Hot Wheels zawsze było zbieranie upragnionych aut. W Hot Wheels Infinite Loop koncepcja ta powraca na nowo. Gracze rywalizować będą w czasie rzeczywistym z innymi uczestnikami wyścigu z całego świata w celu zdobycia możliwości modernizacji auta i odblokowania najbardziej kultowych aut z serii Hot Wheels, takich jak m.in. Bone Shaker™, Twin Mill™ czy Rodger Dodger™.

„Seria Hot Wheels to najlepiej sprzedające się zabawki na świecie,* a teraz udostępniamy fanom całkiem nową, darmową, cyfrową formę rozrywki - powiedziała Janet Hsu, dyrektor ds. franczyzy w firmie Mattel. - Hot Wheels Infinite Loop to kolejny przykład zaangażowania spółki Mattel w ożywianie na nowo naszych znanych na całym świecie marek w ramach naszych wysiłków na rzecz stania się zaawansowanym technicznie przedsiębiorstwem zajmującym się sprzedażą zabawek w oparciu o prawa autorskie”.

W ramach wypuszczenia na rynek gry Hot Wheels Infinite Loop, spółka Mattel udostępniła tutaj zapowiedź tej turbodoładowanej rozgrywki.

Grę Hot Wheels Infinite Loop można pobrać za darmo w App Store na urządzenia z systemem iOS. Wkrótce będzie także dostępna w Google Play Store. Użytkownicy urządzeń z systemem Android mogą już teraz dokonać wstępnej rejestracji, aby w momencie premiery otrzymać specjalne nagrody, takie jak niezwykle elegancki samochód Tur-Bone Charged™ z unikalną skórką/o unikalnym wyglądzie. Hot Wheels Infinite Loop powstała we współpracy z firmą Creative Mobile stojącą za tytułami takimi jak Drag Racing i Nitro Nation.

Grafiki prezentujące Hot Wheels Infinite Loop można znaleźć tutaj. Więcej informacji oraz aktualności na temat Hot Wheels Infinite Loop można znaleźć na platformie Facebook oraz na oficjalnej stronie internetowej .

*Źródło: The NPD Group/Retail Tracking Service/G12/Jan-Dec 2018/Total Toys/Units

Mattel

Mattel jest jedną z czołowych światowych firm z branży rozrywki dla dzieci i specjalizuje się w projektowaniu i tworzeniu wysokiej jakości zabawek i produktów dla konsumentów. Tworzymy innowacyjne produkty i rozrywkę, które inspirują, bawią i rozwijają dzieci przez zabawę. W naszej ofercie znajdują się produkty z kultowych serii takich jak Barbie®, Hot Wheels®, American Girl®, Fisher-Price®, Tomek i Przyjaciele® oraz MEGA® , a także inne znane marki, do których posiadamy lub dzierżawimy prawa we współpracy z globalnymi firmami z branży rozrywkowej. Świadczymy usługi z zakresu tworzenia treści filmowych i telewizyjnych, gier i muzyki oraz organizacji imprez na żywo. Prowadzimy działalność w 40 lokalizacjach, a dzięki współpracy z czołowymi przedsiębiorstwami z branży handlowej i technologicznej, nasze produkty są dostępne w sprzedaży w ponad 150 krajach. Od czasu jej założenia w roku 1945, spółka Mattel szczyci się statusem zaufanego towarzysza dziecięcych zabaw, pozwalającego im odkrywać uroki dzieciństwa i rozwijać swój potencjał. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony internetowej pod adresem www.mattel.com

Wersja źródłowa komunikatu w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190822005162/en/