DMarket uruchamia nową platformę celem wzmocnienia wartego miliardy dolarów rynku towarów cyfrowych

16.08.2019, 13:13aktualizacja: 16.08.2019, 13:13

SANTA MONICA, Kalifornia,15 sierpnia 2019 r. /PRNewswire/ -- DMarket, platforma obrotu towarami cyfrowymi i światowy lider w handlu skórkami, uruchomiła rynek nowej generacji, na którym odbywa się natychmiastowa wymiana i zakupy przedmiotów z gier.

Nowa platforma DMarket umożliwia użytkownikom bezproblemowe kupowanie, sprzedawanie i wymianę przedmiotów z gier. Od tej pory gracze mogą wymieniać sprzęty z gier bez korzystania z pieniędzy. Platforma oferuje również inne unikalne rozwiązania. Gracze mogą, na przykład, składać oferty na skórki, które ich interesują, jeszcze przed wystawieniem ich na sprzedaż, co tworzy spójny popyt na przedmioty z gier.

Jednocześnie twórcy gier mają możliwość zarabiania na grach przed ich wprowadzeniem na rynek i budowania społeczności poprzez wykorzystanie kampanii przedsprzedaży i analizy danych DMarket. Nowa platforma wykorzystuje różne mechanizmy SI, w tym eksplorację danych i sieci neuronowe, aby pomóc twórcom gier w zwiększeniu zaangażowania i utrzymywania zainteresowania graczy.

Platforma DMarket powstała w oparciu o technologię rozproszonych rejestrów w celu zapewnienia przejrzystości i bezpieczeństwa każdej transakcji, która się na niej odbywa.

„Zebraliśmy dane handlowe z wielu lat dotyczące skórek i przeanalizowaliśmy niezliczone opinie ekspertów i użytkowników, aby dostarczyć ten produkt. Opracowanie go zajęło nam 12 miesięcy - powiedział Vlad Panchenko, dyrektor generalny DMarket. - Świat ulega coraz większej cyfryzacji, a wkrótce ludzie będą kupować nawet zwykłe towary fizyczne, takie jak napoje gazowane nie tylko w supermarkecie, ale także w świecie gier. Wprowadziliśmy nowe podejście do handlu towarami z gier, które przyspieszy rozwój rynku handlu cyfrowego i całej branży gier.”

Roczna wielkość zakupów dóbr wirtualnych osiągnęła 15 miliardów dolarów. Przewiduje się, że do 2025 r. liczba ta wzrośnie do ponad 185 mld dolarów*.

W 2017 roku DMarket zarobił 19 milionów dolarów. Wersja 1.0 platformy została uruchomiona w marcu 2018 roku.

Niedługo zostaną zaprezentowane kolejne aktualizacje DMarket, w tym nowe opcje specjalne dla początkujących użytkowników.

DMarket

DMarket jest technologią i platformą handlu przedmiotami z gier. Gracze kupują, sprzedają i wymieniają się przedmiotami z gier, podczas gdy twórcy gier uzyskują dochody z każdej opłaty transakcyjnej, poszerzają społeczność graczy i zwiększają wartość swoich tytułów w całym okresie ich sprzedaży. Dalsze informacje dostępne są na stronie https://dmarket.com oraz na naszych profilach na Twitterze, Facebooku i Telegramie.

*Badanie firmy Adroit Market Research dotyczące „Rozmiaru rynku towarów wirtualnych w skali globalnej”

Źródło: DMarket Limited

KONTAKT: