Spencer Stuart otwiera nowy dział utworzony na podstawie działalności kadrowej nabytej od Aon

15.07.2019, 17:22aktualizacja: 15.07.2019, 17:22

Spencer Stuart - logo

CHICAGO, 15 lipca 2019 r. /PRNewswire/ - Firma Spencer Stuart, wiodące przedsiębiorstwo doradcze poszukiwania kadry dyrektorskiej i przywódczej, ogłosiła dziś otwarcie nowego działu utworzonego na podstawie działalności kultury i zaangażowania, oceny i rozwoju zdolności przywódczych oraz doradztwa kadrowego nabytej od Aon w ramach transakcji zrealizowanej 1 lipca. Łącznie obszary działalności rozpoczną działalność pod nazwą Kincentric: A Spencer Stuart Company.

Chociaż nazwa jest nowa, Kincentric cieszy się długą tradycją w zakresie wspierania klientów we wdrażaniu zmian i przyspieszaniu sukcesu przez globalny zespół ekspertów, sprawdzoną analitykę i intuicyjne technologie.

„Nasza nowa nazwa Kincentric pozycjonuje ludzi w samym centrum działalności. Nadal będziemy skupiać się na wspieraniu organizacji we wdrażaniu zmian od środka, zapewniając dostęp do nowych sposobów na wyzwolenie mocy pracowników i zespołów” – skomentował Kevin Connelly, nowy dyrektor wykonawczy Kincentric i dawny przewodniczący i dyrektor Spencer Stuart.

Rozległe doświadczenie Kincentric uzupełnia portfel usług doradztwa w zakresie przywództwa Spencer Stuart, w tym oceny i rozwoju kadry dyrektorskiej, zmian dyrektorów, skuteczności zespołów, kształtowania kultury, skuteczności rad dyrektorów i ludzkiej strony integracji po fuzjach.

„Jest to kolejny krok w naszej podróży w kierunku poszerzania możliwości doradczych w zakresie przywództwa na rzecz naszych klientów. Ponieważ przywódcy coraz bardziej skupiają się na umiejętnościach przywódczych, kulturze i zaangażowaniu we wdrażaniu zmian i pozytywnych wyników w organizacjach, razem Spencer Stuart i Kincentric zajmują wyjątkową pozycję umożliwiającą pracę z radami i kadrą dyrektorską w jeszcze większym zakresie nad tymi trzema ważnymi elementami” – skomentował Ben Williams, główny dyrektor wykonawczy Spencer Stuart.

Więcej na temat nowej działalności można dowiedzieć się na stronie www.kincentric.com.

O Spencer Stuart

W Spencer Stuart wiemy, jak bardzo liczy się przywództwo. Organizacje na całym świecie pokładają w nas zaufanie, jeżeli chodzi o decyzje na wyższych szczeblach dyrektorskich, które wywierają długofalowy wpływ na działalność. Poprzez usługi poszukiwania dyrektorów, członków rad i przywódców pomagamy budować i usprawniać pracę wysoko wydajnych zespołów na rzecz wybranych klientów od dużych firm międzynarodowych, przez rozwijające się przedsiębiorstwa, po organizacje non-profit.

Będąca w posiadaniu prywatnym od 1956 r. firma skupia się na zapewnianiu wiedzy, analizy i wyników przez współpracę zespołu ekspertów. Działalność firmy obejmuje dziś ponad 60 biur w 30 krajach i ponad 50 biur specjalistycznych. Rady i przywódcy ciągle zwracają się do Spencer Stuart o pomoc w odpowiedzi na rozwijające się potrzeby w zakresie przywództwa na przykład przy poszukiwaniu dyrektorów wyższego szczebla, rekrutacji do rad, skuteczności rad, planowania przejmowania ról, dogłębnej oceny kadry zarządzającej, zaangażowania pracowników i wielu innych elementów kultury i skuteczności organizacyjnej. Więcej informacji na temat Spencer Stuart można znaleźć na stronie www.spencerstuart.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/946676/Kincentric_Spencer_Stuart_Logo.jpg

Źródło: Spencer Stuart

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE